Bilinçsiz dezenfeksiyon insan sağlığını tehdit ediyor

Bilinçsiz dezenfeksiyon insan sağlığını tehdit ediyor

 Bomaksan Genel Müdürü R.Bora Boysan, Bilinçsiz dezenfeksiyon hakkında uyardı

Koronavirüs salgını, kapalı ortamlardaki hava temizliğinin önemini tüm dünyaya kanıtlarken, hava ve yüzey dezenfeksiyonu kapsamında ön plana çıkan birçok ürün, hijyenle beraber çeşitli riskleri de beraberinde getiriyor. Özellikle Covid-19 salgını ile adından sıkça söz ettiren ultraviyole lambaları, ultraviyole ışığının dezenfeksiyon etkisi ile hava ve yüzey sterilizasyonu sağlarken, insan sağlığını ciddi oranda tehdit ediyor. Ultraviyole lambasının herhangi bir açık ya da kapalı ortamlarda kullanmanın çok tehlikeli olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu lamlaların insanların yokluğunda kullanılması konusunda uyarıyor. İç mekânlarda bulaşıcı hastalık riskini minimize etmek için ise bakteri, virüs ve partiküllerden arındıran hava temizleme cihazlarının kullanılması öneriliyor. 

bomaksan-genel-muduru-r.-bora-boysan-001.jpg

Pandemi döneminde birincil plana yerleşen hijyen kavramı, gözleri ultraviyole lambalarına çevirdi. Uzmanlar, havada ve yüzeylerde temas ettiği yerleri dezenfekte eden ultraviyole lambalarının insan vücudunda ciddi risklere yol açabileceğinin altını çizdi.

“Sağlıklı çözümlere yönelmek gerekiyor”

Uzmanların bu ışınların bulunduğu ortama girilmemesi konusunda uyardığını hatırlatan  Bomaksan Genel Müdürü R.Bora Boysan, kapalı ortamlardaki hava kalitesi için hava temizleme cihazlarının önemine değinerek şunları söyledi: “Ultraviyole-C ışınları lamba şeklinde üretilip dezenfeksiyon amacıyla hastane, laboratuvar gibi özel ortamlarda kullanılıyor. Bu lambaları dezenfeksiyon etkisi yaratıyor fakat doğru kullanılmaması halinde insan sağlığı üzerinde çok ciddi hasarlara yol açabiliyor. İç ortamlardaki havayı bakteri, virüs ve partiküllerden arındırmak için çok daha sağlıklı ve insan sağlığını tehdit etmeyen çözümlere yönelmek gerekiyor. Bunların başında da hava temizleme cihazları geliyor” dedi. 

Hava temizleme cihazları, en küçük partikülleri yakalıyor

İç ortam hava temizleyicileri maruz kalındığı durumda önemli sağlık sorunlarına neden olan iç ortam alerjenlerini ve alerjik olmayan iç ortam kirleticilerini ortamdan uzaklaştırmak için kullanılan farklı teknolojilere göre geliştirildiğini belirten Bomaksan Genel Müdürü R.Bora Boysan,  “Hava temizleme cihazlarının güncellenen filtre sistemleri sayesinde havadaki en küçük partikülleri dahi yakalıyor. Son teknoloji filtrasyon sistemleriyle geliştirilen portatif hava temizleme cihazları, virüs, bakteri ve mikroorganizmaları sınıfının en üst kalitesinde HEPA filtreleri ile emerek iç ortam havasını temizleme özelliğine de sahip. Virüs, bakteri gibi mikroorganizmalar ile 1 mikron altı partikülleri bile yüzde 100’e yakın bir verimlilikte yakalayabiliyor” diye konuştu.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.