Bilinmeyen faydası! Soğan kabuklarını kaynatıp suyunu içerseniz...

Bilinmeyen faydası! Soğan kabuklarını kaynatıp suyunu içerseniz...

İşte soğandan faydalanabileceğiniz 5 farklı alan…

Yemeklerinizin vazgeçilmezi olan soğanı günlük hayatınızda birçok alanda da kullanabilirsiniz. işte soğandan faydalanabileceğiniz 5 farklı alan…

Sivrisinek ısırıkları 

Soğan, sivrisinek ısırıklarının neden olduğunu acıyı geçiriyor. Soğanı kesin ve sivrisineğin ısırdığı yere uygulayın. Kısa bir süre sonra acı sızı kalmayacak.

Ateş

Kulağa garip geliyor ancak bir diğer ipucu da uyumadan önce çorabınızın içine soğan koymak. Tıpkı soğuk algınlığında olduğu gibi soğan bu kez grip ya da ateşi geçiriyor. Ertesi gün uyandığınızda çok daha iyi hissedeceksiniz.

Boğaz ağrısı

Bir adet soğanın kabuklarını kaynar suya atın ve kaynamaya bırakın. Daha sonra karışımı süzün.  Karışımı süzdükten sonra suyunu bir seferde içmeye çalışın. Boğazınızda oluşacak ağrıya ve farenjite şifa olacaktır. 

Ayılana gazoz bayılana soğan!

Birden bire başınız mı dönmeye başladı? Kendinizi birden halsiz ve yorgun mu hissetmeye başladınız? Panik yapmanıza gerek yok. Bir adet soğanı keserek kokladığınız takdirde sizi kolonyadan amonyaktan daha hızlı kendinize getirecektir.

Metalleri parlatabilirsiniz

Metal kaşık ve diğer metal eşyalarınız ne yaparsanız yapın parlamıyorsa çözümü yine soğanda. Soğanı püre haline getirin. Ğüre haline getirdiğiniz soğanı ılık su ile karıştırın. Bir bez yardımıyla bu karışımı metal edevatlarınızın üzerine uygulayın. Farkı göreceksiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.