Bilişim Düşünce Grubu hızla büyüyor!

Bilişim Düşünce Grubu hızla büyüyor!

Whatsapp’ta üç kişi ile kurulan topluluk, kısa bir sürede büyüdü ve “Bilişim Düşünce Grubu" ismiyle IT Sektörünün Türkiye’deki en büyük STK’sı haline geldi.

Türkiye’nin yüksek katma değerli ürünler üretmesine katkı sağlamak amacıyla farklı sektörlerde faaliyet gösteren CIO ve BT yöneticilerinin katılımıyla Kasım ayında kurulan ve 200’ü aşkın üye sayısına ulaşan BİLİŞİM GRUBU, önümüzdeki yıl üye sayısını bine çıkarmayı hedefliyor.  24.Dönem İzmir milletvekili ve BASAM Başkanı Rifat Sait, IT uzmanı Şenol Vatansever ve BTHaber Başkanı Murat Göçe tarafından kurulan topluluk “ Bilişim Grubu” ismiyle IT sektörünün Türkiye’deki en büyük Sivil Toplum Kurumu olarak hizmet vermeye başladı. 

Sait: “Yerli ve Milli Siber Babayiğitler geliyor”
 

Konu ile ilgili açıklama yapan Bilişim Grubu kurucularından ve grubun Danışma Kurulu üyesi olan Rifat Sait, IT sektöründe 200’ün üzerinde önemli kurumun bir araya geldiğini belirterek, IT sektöründe Yerli ve Milli Siber babayiğitler adeta Voltran gücü oluşturduğunu belirtti. Türkiye Cumhuriyetinin 2023 ihracat hedefinin 500 Milyar Dolar olduğunu hatırlatan Sait, bu hedefin gerçekleştirilmesinde Bilişim Sektörünün dinamo görevi göreceğini hatırlattı. Sait, Milli ve yerli siber pehlivanların desteklenmesi gerektiğini belirterek ülkemize dört bir yandan saldırı var, bu saldırıların bir kısmı da Siber saldırılar, bütün bu saldırılara milli ve yerli gücümüzle karşı koyacağız, dedi. 

Vatansever: “Yenilikçi ve üretken olacağız” 


Bilişim Grubu, Türkiye’nin teknoloji üreterek yüksek gelirli ülkeler grubuna çıkabilmesini amaçlıyor. BİLİŞİM Grubu’nun ilk etkinliği 13 Aralık’ta İstanbul’da gerçekleştirildi. BTHABER’in destekleri ile İstanbul Point Otel’de kurucu üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren BİLİŞİM GRUBU Kurucusu Şenol Vatansever, şunları söyledi:


“Savunma sanayinden iletişim sektörüne, sağlık teknolojilerinden tarım altyapısına, hatta yapay zekaya kadar her alanda Türkiye’nin yeni yatırımlara, yeni yaklaşımlara, yeni girişimlere ihtiyacı var. Bilişim alanında da yerli ve milli teknolojilerin üretilmesi gerekiyor. Artık Endüstri 4,0, yapay zekâ, siber güvenlik, nesnelerin interneti, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, Blockchain, insansı robotlar, Toplum 5,0 gibi birçok konunun giderek daha fazla konuşulması gerekiyor. Bu doğrultuda çalışmalarına başlayan BİLİŞİM GRUBU; yenilikçi bilişim fikirleri üretmek, üretilen fikirleri değerlendirmek, bu fikirleri ilgili kişi ve kurumlarla paylaşmak, kamuoyu oluşturmak ve çözüm odaklı hareket etmek misyonu çerçevesinde faaliyetlerini sürdürecek.


Bilişim sektöründen 200’den fazla CIO ve BT bir araya geldi
 

Farklı sektör ve alanlarda faaliyet gösteren kurum ve şirketlerin CIO ve BT birim yöneticilerinin bir araya geldiği BİLİŞİM GRUBU, şu anda 200’ün üzerinde üye sayısına ulaştı. Önümüzdeki yıl içinde bu sayının bini geçmesini hedefliyoruz. Kuruluş aşamasında Danışma Kurulu Kurucu Üyelerimiz 24. Dönem İzmir Milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait ve BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe bize büyük destekler verdiler ve vermeye de devam ediyorlar. Her ay düzenli toplantılar yaparak ‘çalışma grupları’ oluşturacağız. Çıkan kararları danışmanlarımız kanalıyla Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar ve kamu kurumu yetkilileriyle paylaşacağız. Sosyal sorumluluk projelerine imza atacak ve Mart 2018'de de ses getirecek bir BİLİŞİM GRUBU etkinliği yapacağız.”
 

Kars’taki bir okula Bilgisayar hediye edildi
 

Konuşmaların ardından yapılan çekilişlerde katılımcılara çeşitli hediyeler verilirken, BİLİŞİM GRUBU tarafından da Kars’ta bir okula bir bilgisayar hediye edildi. BİLİŞİM GRUBU önümüzdeki ay ikinci toplantısını yine İstanbul’da gerçekleştirmeyi düşünüyor. Grubun IT sektöründe önemli bir açığı kapatacağı, vereceği hizmetlerle Bilişim sektörünün Kamu ve özel sektör temsilcilerine katma değer sunması bekleniyor. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.