Bilmeniz gereken 10 gizli WhatsApp özelliği

Bilmeniz gereken 10 gizli WhatsApp özelliği

İşte android telefonunuzda veya iPhone‘unuzda WhatsApp ‘tan daha fazla yararlanmanın yolları...

Mesajlarınızı bir hafta sonra otomatik olarak temizlemek. Hatta bir mesajla gönderdiğiniz metni biçimlendirmek istemez misiniz? Bu sorulara evet cevabını vereceğinizi düşündük ve sizler için bu yazıda  WhatsApp’taki her türlü gizli özellik ve püf noktasıyla ilgili ipuçlarına yer verdik.

İşte WhatsApp‘taki gizli özellikler ve püf noktaları

1 – Mesajlarınıza biraz canlılık katmak için metni biçimlendirin

WhatsApp’ın bu özelliği, mesajınıza anında metne kalın, italik veya üst çizgi eklemenizi sağlıyor. Bunu yapmak için, biçimlendirmek istediğiniz metnin önüne ve arkasına birkaç özel karakter eklemeniz gerekiyor.

WhatsApp’ta yıldız işareti ile kalın (* kalın *), alt çizgiyle (_italics_) italik, tildlerle (~ üstü çizili ~) üstü çizili metin oluşturabilirsiniz.

2 – WhatsApp Mesajlarınızın kaybolmasını sağlayın

WhatsApp şu anda belirli konuşmalar için kaybolan mesajları açmanıza izin veren yeni bir özellik sunuyor. Etkinleştirildiğinde, tüm mesajlarınız yedi gün sonra sohbetten kaybolur.

Ekranınızın üst kısmındaki kişiye veya sohbetin adına dokunarak “Kaybolan Mesajlar’ı” açın. Seçenekler listesinden “Kaybolan Mesajlar” öğesini seçin ve ardından “Açık” öğesine dokunun.

Ancak gönderdiğiniz veya aldığınız tüm görüntülerin otomatik olarak sizin veya alıcının telefonuna kaydedildiğini, bu nedenle fotoğraflı mesaj kaybolurken, gerçek görüntünün yine de kaydedilebileceğini unutmayın.

3 –  Mesajınıza kolayca ulaşmak için iletiye yıldız ekleyin

Bir mesaja yıldız eklemek, bir arkadaşınızın size gönderdiği anlamlı bir mesaja, telefon numarasına, adrese veya makale bağlantısına geri dönmenin kolay bir yolunu oluşturuyor.

Bunun için mesaja uzun basın, ardından “Yıldız” simgesine dokunun. Bunu yaptıktan sonra iletinin yanına küçük bir yıldız simgesi belirir. Böylece konuşmanızda gezinirken onu kolayca tanımlayabilirsiniz.

Yıldızlı mesajlarınızı bir iPhone‘da, Ayarlar sekmesine gidip “Yıldızlı Mesajlar’ı” seçerek de görüntüleyebilirsiniz. Android kullanıcılarının “Menü” düğmesine, ardından “Yıldızlı Mesajlar‘a” dokunması gerekiyor.

4- Depolama alanınızı yönetin ve en çok kiminle konuştuğunuzu görün

En yakın arkadaşınızın WhatsApp’ta kim olduğunu merak mı ediyorsunuz? Öğrenmesi kolay.

iPhone veya Android telefonunuzda; Ayarlar > Depolama ve Veriler > Depolamayı Yönet‘e gidin. Telefonunuzdaki en çok depolama alanını kimin kullandığına göre bir kişi listesi oluşturacak.

Değiştirilen mesaj sayısı, resimler ve GIF‘ler gibi daha ayrıntılı istatistikleri görüntülemek için her bir kişinin üzerine dokunun. WhatsApp’ın yeni görünümlü depolama bölümü, telefonunuzda yer kaplayan büyük dosyalardan kurtulmanızı kolaylaştırmanın yanı sıra en çok kiminle sohbet ettiğinizi görmenin de bir yolunu sunuyor.

5 – Mesaj ayrıntılarını görüntüleyin

Bir mesajın ne zaman teslim edildiğini veya okunduğunu hiç merak ettiniz mi?

iPhone‘unuzda bu istatistikleri görüntülemek için gönderdiğiniz bir mesajda sola kaydırın. Android cihazlarınızda ise mesaja uzun süre basın, ardından menü düğmesine ve “Bilgi‘ye” dokunun.

6 – WhatsApp ‘da bir konuşmayı sessize alın

Bir filme veya toplantıya giderken, sohbetli bir grup konuşmasını veya meşgul olduğunuzun ipucunu alamayan bir arkadaşınızı susturmak için WhatsApp’ın sessiz özelliğini kullanabilirsiniz.

Bunu yapmak için Android kullanıcıları bir sohbete uzun süre basabilir, ardından ekranın üst kısmındaki üstü çizili hoparlör simgesine dokunabilir. iPhone kullanıcıları bir görüşme boyunca sola kaydırabilir, ardından üç nokta düğmesine ve ardından Sesi Kapat seçeneğine dokunabilir. 8 saat, bir hafta veya her zaman sessize almayı seçebilirsiniz.

ab-ulkeleri-whatsapp-guncellemesinden-muaf-olacak.jpg

7 – Son görülme durumunuzu gizleyin

Bazen insanların en son ne zaman çevrimiçi olduğunuzu görebileceğini bilmek çok fazla baskı oluşturabilir ve bekleyen mesajlara cevap vermeniz gerektiğini hissettirebilir. Arkadaşlarınızın veya rastgele kişilerin “Son Görülme” zamanınızı bilmesini istemiyor musunuz? Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Son Görülen’i açın. Ardından Herkes, Kişilerim veya Hiçkimse arasından seçim yapın.

8 – Okundu bilgilerini devre dışı bırakın

Konuştuğunuz kişilerin mesajı okuduğunuzu bilmesini engellemek isterseniz WhatsApp ‘ta okundu bilgilerini devre dışı bırakabilirsiniz.

Ayarlar > Hesap > Gizlilik’i açın ve kutunun işaretini kaldırın veya Mesajları Oku’nun yanındaki anahtarı Kapalı konumuna kaydırın. Bu özelliği kapatmak, bir arkadaşınızın mesajınızı ne zaman okuduğunu görmenizi de engeller. Bununla birlikte, “Grup Sohbetleri’nin” okundu bilgilerini kullanmaya devam edeceğini belirtelim.

9 – Özel bildirimler alın

Her gelen mesaj için aynı uyarı sesine sahip olmak yerine, kişiler için özel uyarılar ayarlayabilirsiniz. Bunu yapmak, telefonunuza bakmadan size kimin mesaj gönderdiğini anlamanızı kolaylaştıracaktır.

Android kullanıcıları bir sohbet dizisini görüntülerken Menü simgesine dokunmalı, ardından Kişiyi Görüntüle > Özel Bildirimleri işaretlemeli ve ardından kurulumu tamamlamalıdır. iPhone’da WhatsApp kullananlar için, bir sohbet dizisini görüntülerken kişinin adına, ardından “Özel Ton’a” dokunun.

10 – WhatsApp ‘ta bir görüşmeyi dışa aktarın

Kaydetmeniz gerektiğinde bir görüşmeyi dışa aktarabilirsiniz. Bir sohbeti görüntülerken, Android kullanıcılarının Menü düğmesine ve ardından Diğer > Sohbeti Dışa Aktar’a dokunmaları gerekiyor.

Bir iPhone’da ise bir sohbet dizisini görüntüleyin; ekranın üst kısmındaki kişi adına dokunun. Ardından “İletişim Bilgileri” sayfasının altına kaydırın ve “Sohbeti Dışa Aktar’ı” seçin.

Her iki işletim sisteminde de medya ekli veya medya eki olmadan dışa aktarım sağlanabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.