Bin 300 Metrede Duman Avcılığı

Bin 300 Metrede Duman Avcılığı

Gencer ailesi bin 300 metrede duman avcılığı yapıyor!

Hüseyin ve Sakine Çifti 1.300 Metre Zirvede  Duman Avcılığı Yapıyorlar

Hüseyin ve Sakine Gencer çifti  8 yıldır Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde  Orman İşletme Müdürlüğüne ait Karadağ  Yangın  Gözetleme Kulesi'nde duman avcılığı yapıyorlar.

1.300 metre yükseklikte Karadağ'ın zirvesine konuşlanan yangın gözetleme Kulesi'nde yaklaşık 30.000 hektarlık orman alanını 7 gün 24 saat kesintisiz dürbünle takip ediyorlar ve gördükleri en ufak bir dumanda yangın ekiplerini harekete geçiriyorlar.

1995 Yılında Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü'nde yangın işçisi olarak başladığı görevini  8 yıldır yangın gözetleme kulesinde olarak devam ettiren Hüseyin Gencer işinin ne kadar önemli ve kritik bir görev olduğunun farkında olduğunu belirtiyor. Eşinin de yanında olmasının kendisi için bir şans olduğunu söyleyen Hüseyin Gencer , yangın gözetleme kulesinin mutfağı başta olmak üzere tüm yaşam alanlarının evlerindeki konforu aratmayacak düzeyde olduğunu gözetleme ve haberleşme görevini eşi ile nöbetleşerek yaptıklarını söyledi.

22 Yıllık evli olan Hüseyin ve Sakine Gencer'in 18 yaşındaki kızları Sevgi Gencer'in de bazı zamanlar yanlarında kaldığını bazı zamanlar ise köyleri Hanbaşı'nın yakın olmasından dolayı evde kalmayı tercih ettiğini , ama kendisinin eşinin yanında olmaktan ona yardımcı olmaktan mutlu olduğunu söyledi

Akhisar Orman İşletme Şefi Müjde Kaya Alaca ise; Karadağ Yangın Gözetleme Kulesi'nin 6 ay boyunca orman yangınları ile mücadele çalışmalarında kendileri için çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Orman İşletme Şefi Alaca 1.300 metre yükseklikte olmasına rağmen personelinin rahat ve güvenli bir şekilde görevlerini yapmaları için her türlü konforu düşündüklerini, kuleye çıkan yolu genişlettiklerini önümüzdeki aylarda ise depo su yerine yakındaki bir kaynaktan borularla kuleye su getireceklerini çalışmalara başladıklarını söyledi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.