Bin Kadın Bir Kitap Projesi Kadınca Adımlar'da Konuşuldu

Bin Kadın Bir Kitap Projesi Kadınca Adımlar'da Konuşuldu

Yazar Aysel Ateş Abdullazade'nin hazırlayıp sunduğu Kadınca Adımlar programında bu hafta Bin Kadın Bir Kitap projesi konuşuldu.

"Bin Kadın Bir Kitap" projesi Türkiye'nin Yaşam koçu Murat Çuhadar tarafından on iki sene önce kurulmuş Yaşama Dokunanlar Platformunun bir çalışmasıdır. Projenin editörlerinden biri olan Eğitimci Yazar Eylül Ayça Karakuş’un konuk olduğu programda projenin amacı ve kitabın sayfa yazarlarının kendi hayatlarını ifade ettikleri kısa videolara yer verildi.

Sevgili Karakuş projenin amacını şöyle anlattı:

 "Projenin amacı; Türkiye'nin dört bir yanından, meslek dalı farketmeksizin hikayeleri ile topluma el uzatan, topluma kendi hayatı ve yaşam tarzı ile örnek olan ve kadın olarak kadının hayatına dokunan kadın bireylerin fikir, düşünce ve başarılarını aktarmaktır.

picsart_12-02-05.01.38.jpg

Her meslek grubundan kadınların yer aldığı kitapta; sayfa yazarlarımız il valilikleri, belediye başkanlıkları, meslek odaları ve STK örgütleri tarafından aday gösterilen kadınlar arasından seçiliyor. Projede; kadının kadına dair dayanışma örnekleri, kadının kadını anlattığı ve kadın dünyasının tüm yönleri ele alınarak yapılan röportajlarla KADIN yeniden vitrine çıkıyor. Duyguların, özlemlerin, beklentilerin, başarıların ve hüzünlerin tüm yönleriyle ele alındığı eserin ilk cildinde 100’de 100 donanımlı kadınlar kaleme alınıyor."

picsart_12-02-05.03.24.jpg

Aysel Ateş ise bu projede yer alan kadınları birleştiren değerden bahsetti:

 "Projede yer alan kadınlarımızı birleştiren bir değer mevcuttur. Hepsinin ayrı ayrı hikayesi, başka başka hayatları, yaşamları var. Fakat bir yönde onları birleştiren bir nokta var; başarı! Doğuştan rahatlıkla başarı elde eden de var, çırpınarak tırnakları ile kazıyarak başarıya ulaşan da, canını kanını dökerek zafer kazanan da, bu zafer için kayıplar veren de. Sonuçta hepsi ayakta kalmayı başarmış, hepsi başarının bir heykeline dönüşmüş. Ve bu projede yer alan kadınların başarı hikayesi her bir kadına örnek ve ışıktır. Onların hayatını aydınlatan bir mum gibi yanacak, başları sıkıştığında, derdim var dediğinde baş ucundan bu kitabı alarak okuyup aydınlanacak."

Projenin sayfa yazarları videolarla bu projede yer alma sebebini anlattılar, kadınlara çağrıda bulundular. Sevgili Eylül Ayça Karakuş ve Aysel Ateş bu bölümü beraber sunarak kadınların sesine ses verdi. "Başarının ilk hedefi inanmaktır. Kendine inanan, kendini keşfeden, azimli ve cesur kadınların varoluşu bu toplumun aydın ve emin adımlarla ilerlemesidir. İlerleme varsa, değişim de var demektir. Toplumun ışığa doğru değişimini biz kadınlar gerçekleştiriyoruz. Bu projede yer alan başarılı, kendi ayakları üzerinde durmaktan çekinmeyen ve korkmayan, zor ama emin adımlarla yürüyen tüm sayfa yazarlarımızı tebrik ediyor, dünyanın ve özgürlüğün onlara ihtiyacı olduğunu belirtiyorum. Biz kadınlar birlikte güçlüyüz!" cümleleri ile programı kapatan sunucu projenin basım aşamasında olduğunu ve kısa zamanda Bin Kadın Bir Kitap'ın kadınların başucu kitabı olacağını söyledi.   

++-029.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.