Bina: Bu Ülkenin Değerleriyle Hiçbir Sorunumuz Yok

Bina: Bu Ülkenin Değerleriyle Hiçbir Sorunumuz Yok

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ali Musa Bina, “Müfredatın Demokratikleştirilmesi” başlığı altında hazırlanan rapora ilişkin eleştirilere, “Raporumuzda İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinin işlenişi ve müfredat

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube tarafından düzenlenen Eğitim ve Kültür Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten oldu. "İslam Medeniyeti Perspektifinde Çoğulculuk: İzmir Örneği" başlıklı söyleşi sendikalılar tarafından ilgiyle izlendi. Etkinliğe AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Memur-Sen İzmir Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ali Musa Bina, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya, sendika yetkilileri, akademisyenler ve çok sayıda üye katıldı. Etkinlikte konuşan Ali Musa Bina, “Müfredatın Demokratikleştirilmesi” başlığıyla yakın zamanda yayınlanan, eğitim-öğretim programlarının öğrenci kazanımları ve öğretilebilirliği açısından daha verimli olacak şekilde yeniden düzenlenmesini isteyen ve bu yönde önerilerinin yer aldığı rapor hakkında basında yer alan bazı haberler ve iddialarla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

“EĞİTİMDE DEVRİM NİTELİĞİNDEKİ DEĞİŞİMİ YAKALAYAMADIK”
Türkiye’nin gelişmesi için birçok alanda atılım yapıldığını ancak eğitim alanında bir türlü istenilen yeri gelinemediğini vurgulayan Bina, “Memur-Sen, yüzde yüz yerli ve milli olan bir kurum. Şu an Türkiye’nin yetkili sendikasıyız. Sendikacılık adına çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalardan bir tanesi de yakın zamanda kamuoyuna sunduğumuz müfredatla alakalı bir çalışmaydı. Gerçekten çok ciddi ve kapsamlı bir çalışmaydı. 50 akademisyen ve 400 eğitimcinin, 9 ayrı komisyonda günlerce müfredatımızın demokratikleştirilmesi ile ilgili yaptığı çalışmaların neticesinde hazırlanmış bir rapor var. Bu rapor kamuoyu ile de paylaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili bürokratlara sunuldu. Ülkemizin gelişmesi için birçok alanda atılım yaptık. Fakat hepimizin bildiği, hatta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da zikrettiği gibi eğitimde maalesef devrim niteliğindeki değişimi yakalamayı henüz başaramadık. Biz de bu işin içinde ve mutfağındaki kişiler olarak bununla ilgili yaptığımız çalışmayı paylaştık” dedi.

“ATATÜRK DE BİZİM FATİH SULTAN MEHMET DE”
Konuşmasının devamında son günlerde yaşanan müfredat tartışmalarına da değinen Bina, çeşitli gazetelerde yer alan haberlerle kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yanıltılmaya çalışıldığını söyledi. Bina, “'Eğitim-Bir-Sen Atatürkçülüğün, inkılâp tarihinin kaldırılması teklif ediliyor’ şeklinde bir takım manipülatif haberler yapılıyor. Biz, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi konularının, Tarih dersi içerinde verilmesini ve tarihimizin bir bütün olarak ele alınmasını teklif ettik. Biz müfredata ilişkin velilerin, öğrencilerin ve hepimizin şikayet ettiği ezberci anlayışı bir tarafa bırakarak daha sağlıklı bir eğitim ortamının oluşturulup uygulanmasına ve uygulanacak olan eğitim alanlarının oluşturulmasına kadar her konuyla ilgili kafa yorduk ve birtakım tavsiyelerde bulunduk. Dolaysıyla İnkılap Tarihi dersinin işlenmesiyle ve müfredatıyla alakalı da bazı tavsiyelerde bulunduk. İş tamamen budur. İnkılap Tarihi dersinin ve içeriğinin kaldırılması veya yok edilmesiyle alakalı bir teklifimiz bulunmamaktadır. Bizim bu ülkenin değerleriyle ilgili hiçbir sorunumuz yok. Atatürk de Fatih Sultan Mehmet de, Kanuni Sultan Süleyman da bizim değerlerimizdir. Bu toprakların yetiştirdiği, tarihe mal olmuş, ülkemize ve medeniyet coğrafyamıza büyük değerler katan abidevi şahsiyetleri, insanlarımızın vicdanlarından söküp atmaya kimsenin gücü yetmez. Buna yeltenmeye çalışanlara da 15 Temmuz’da gösterdiğimiz gibi ilk biz karşı çıkarız” ifadelerini kullandı.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.