Binali Yıldırım: 14 Ağustos'u Bekleyin

Binali Yıldırım: 14 Ağustos'u Bekleyin

AK Parti grup toplantısında konuşan Binali Yıldırım 14 Ağustos'u işaret ederek 14 Ağustos'u bekleyin dedi.

Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konuştu ve 14 Ağustos'ta AK Parti'nin 15. yıl dönümün kutlayacaklarını söyledi.

Başbakan'ın meclis grup toplantısı konuşmasından satır başları şöyle;

* Yenikapı'da dünyaya "Milletimiz birdir" mesajı verdik 79 milyon vatan evladıyla hep oradaydık. Omuz omuza Türkiye düşmanlarının karşısındaydık.

* 7 Ağustos'ta darbeler devrii açmamak üzere kapattık.

* O terörist başı Türkiye'ye gelecek, hesap verecek
* Silahlı darbeye karşı silahsız gücün nasıl galip geldiğini tarih kitapları yazacak Türkiye'nin önünde açılan çok daha büyük kapılar var. Enerjiden ulaşıma, tarımdan turizme Rusya'da kapsamlı görüşmeler yapılacak

* Ruhunu 1 dolar karşılığında satan müptezellere Türkiye'yi teslim etmeyeceğiz.  Darbe günü herkes panik olacak makinelerde para kalmayacak diye propaganda yaptılar ama hayat normal şekilde devam etti.

* Birlikte başardık, destan yazdık. Bugünün gençleri apolitik diyorduk, ne kadar yanılmışız. Gençler gövdelerini tanka topa siper ederek şehadet şerbetin içtiler.

* Merkez Bankası piyasaya para bile sürmedi, bu görevi millet kendisi yaptı. 11 milyar doları piyasaya sürerek ekonomiye can verdi.

* Dolar nihayet 3 lirasnın altına düştü, borsa yükselmeye devam ediyor, yatırımlar hız kesmiyor, inşaat sektörürünü geliştirmek için de gerekli tedbirleri alıyoruz. 

* Öğretmen ve polis adaylarımıza müjde veriyorum. Milli Eğitim Bakanlığımız 15 bin sözleşmeli öğretmen alacak. İçişleri Bakanlığımız 10 bin polis alacak.

* Yatırımcının önündeki engelleri bir bir kaldırıyoruz. Tasarrufları arttırmak için Bireysel Emeklilik Sistemi'ni otomatik hale getiriyoruz. Büyük yatırımlar artık kaynak sıkıntısı yüzünden gecikmeyecek, kalkınma yönündeki hedefler birer birer gerçekleşecek.

* Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız gecikmiş kredi borçlarını yeniden yapılandırıyor. 33 bin kredi ortağının borçlarını 5 ıl vadeye yayıyoruz, icra takibini durduruyoruz. Üreticilerimizin bağduruyetini gidermek için tarım sigortalarının etkinliğini arttırıyoruz, kapsamını genişletiyoruz. 

* 14 Ağustos'u bekleyin. AK Part'nin 15. yıl kutlamasının olacağı gün. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.