Binali Yıldırım: Cinsel İstismar Değil Siyasi İstismar

Binali Yıldırım: Cinsel İstismar Değil Siyasi İstismar

Binali Yıldırım Okan Üniversitesi Hastanesi açılışında konuştu.

Cinsel istismar yasasında değişikliğe dair konuşan Yıldırım: " Burada kanayan bir yara var. 3 bin mağdur kişi seçim kampanyalarımızda her gün önümüze çıktılar. Muhalefetin de önüne çıktı. Sorun söylemezler ama. Burada cinsel istismar değil, siyasi istismar var" ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;
* Üniversite konusunda hükümetlerimizin ortaya koyduğu başarı küçümsenemez. Bize göreve başladığımızda ülkede 76 üniversite vardı. Bugün 189 üniversitemiz var. Artık her ilimizde üniversite var.
* Bazı illerimizde 8-10 üniversite var. Üniversiteleri açmak ülkemizin gelişmesine, büyümesine, refah toplumu olmasına katkıda bulunuyor. Bir ilde üniversite demek o ilin sınıf atlaması demektir.
* Üniversitelerde okuyan öğrenci sayısı 7 milyonu bulmuş durumda
 
SAĞLIKTA MEMNUNİYET YÜZDE 74'E ÇIKTI
 
* Sağlıkla ilgili söylenecek çok şey var. Sağlıkta şu anda yeni bir atılımımız var. Sağlıkta dönüşüm programımızı tamamladık. Her yerde sağlıkla ilgili tesislerimizi yaptık. 20 bin üzerinde aile hekimimiz var. Aile hekimliğini alıştırıncaya kadar az çekmedik. Aile hekimliğinin amacı sağlığın korunması, takibinin yapılması ve hastanelerin meşgul edilmemesidir.
* Avrupa'nın en büyük medikal kurtarma ekibi Türkiye'de. Sağlık turizmini geliştirecek çalışmalara öncelik verdik. Tüm bu çalışmalar sonunda sağlıktaki memnuniyet yüzde 74'e çıktı.


TAMAMEN SİYASİ İSTİSMAR
* 4+4+4 sistemini getirerek milli eğitimde devrim yaptık. Çocuk yaşta evlilikler bu günlerde çok konuşuluyor. Biz eğitimde yaptığımız devrimle bunun önüne geçtik. Kanayan bir yaranın üstüne basıp bununla siyaset yapmak eski Türkiye'nin alışkanlığıdır. Burada kanayan bir yara var. 3 bin mağdur kişi seçim kampanyalarımızda her gün önümüze çıktılar. Muhalefetin de önüne çıktı. Sorun söylemezler ama. Burada cinsel istismar değil, siyasi istismar var. Bunların yaptığı tamamen siyasi istismar. 
* Bize yakışan sorun varsa çözmektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.