Binali Yıldırım, 'Kriz yönetimini başarıyla tamamladık'

Binali Yıldırım, 'Kriz yönetimini başarıyla tamamladık'

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Yangınlarla, sellerle büyük bir mücadele verdik ve elhamdülillah kriz yönetimini de başarıyla tamamladık” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Malum pandemi bütün dünyayı kasıp kavuruyor. O yüzden yüz yüze eğitim yapılamadı. Uzun süre öğrenciler sizler gibi okullarından, üniversitelerinden ayrı kaldı. Bu hastalığın esiri artık olmamak gerektiğine kanaat getirdik. Hastalıktan, mikroptan kaçarak değil mikrobun üzerine üzerine giderek mücadele etmek suretiyle yaşamı tekrar normale döndürmenin kararını verdik. Gerek Türkiye’de gerekse sizin üniversitelerinizde yüz yüze eğitime başladık. Bundan sonra kısıtlayıcı, yasaklayıcı tedbirler yerine kişisel güvenlik çemberi oluşturmak suretiyle bu süreci hep beraber yöneteceğiz” diye konuştu.

“Yangınlarla, sellerle büyük bir mücadele verdik ve elhamdülillah kriz yönetimini de başarıyla tamamladık”

Hayatta en zor şeyin belirsizlik olduğun aktaran Yıldırım, “Her şeyi yönetebilirsiniz ama belirsizliği yönetemezsiniz. Kriz olur, mutlaka planlarınız vardır, mutlaka üstesinden gelirsiniz. Nitekim Türkiye son iki ayda bu konuda büyük ve başarılı bir sınav verdi. Yangınlarla, sellerle büyük bir mücadele verdik ve elhamdülillah bu kriz yönetimini de başarıyla tamamladık” ifadelerini kullandı.

aw417433-01.jpg

“Ahmet Yesevi, küresel adaletsizlik, küresel refah uçurumunu en açık şekilde ta o asırlarda dile getiriyor”

Ahmet Yesevi’nin “Yoklar doymadığında varlar ağlamıyorsa dünya tez yıkılır” sözünü hatırlatan Yıldırım, “İşte bugünün problemlerine de şifa olacak önemli bir söylem. Burada küresel adaletsizlik, küresel refah uçurumunu en açık şekilde ta o asırlarda dile getiriyor. Ayrıca ‘Sevinme malına mülküne kurutur bu ecel sonunda’ diyerek de dünyaya fazla meyletmemenin, hem dünya hem de ahiret için çalışmanın önemine değiniyor” dedi.

“Amerika’nın Afganistan’dan çekilmesi ile küreselleşme olgusu tamamen sona erdi”

11 Eylül saldırısının ardından Amerika Birleşik Devletleri’nin El Kaide, Taliban örgütlerini bahane ederek Afganistan’a yerleştiğini dile getiren Yıldırım, “ABD’nin amacı, Rusya, Hindistan, Çin gibi bölgeleri oradan daha iyi kontrol edebilmekti. Bunun için 20 yıl boyunca Afganistan’da 200 bin askerle varlığını sürdürdü. Yüzlerce uçak, helikopter, tank, ağır silah. Şimdiye kadar trilyonlarca dolar harcama yaptı. 2 bin 500’den fazla askerini kaybetti. 20 yılın sonunda gelinen nokta hepinizin malumu. Geride harabat, tahribat bırakarak gitti. Ne Taliban ortadan kalktı ne de terör sona erdi. Aksine Taliban devlet oldu. Sovyetler Birliği’nin Afganistan’dan daha önce çekilmesi ile soğuk savaş bitmişti. Amerika’nın Afganistan’dan çekilmesi ile küreselleşme olgusu tamamen sona erdi” diye konuştu.

“Akıl terinin alın terini galebe çaldığı yeni bir dönemi birlikte yaşıyoruz”

Şu anda yeni bir dönemde olunduğunu ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

“Şimdi rüzgar bizim yelkenimizi dolduruyor. Çok kutuplu dünyaya dönüyoruz. Adem merkeziyetçi dünya ya da yerinden yönetilen dünya demek belki daha doğru. Çünkü artık batının bilgi ve teknoloji konusundaki tekeli kırıldı. Endüstri 4.0 dediğimiz, yapay zeka dediğimiz ve bilişim iletişim teknolojileri dediğimiz yeni alanlar, yani akıl terinin alın terini galebe çaldığı yeni bir dönemi birlikte yaşıyoruz.”

“Savunma konusundaki dışa bağımlılığımız yüzde 80’den yüzde 20’lere geriledi”

Türkiye'nin düne kadar dışarıdan almakta olduğu ürünü artık kendisinin üretebildiğine dikkati çeken Yıldırım, “Silahlı silahsız, insansız hava araçları ile dünyanın dikkatini çeken bir ülke haline geldik. Bir zamanlar 1974 Kıbrıs Harekatı ile çıkarma gemilerimiz bile yoktu. Savunma ihtiyaçlarımızın tamamına ambargo konmuştu. Bu durum, bizim bu teknolojilere yatırım yapmamız için bir fırsata dönüştü. Bugün küresel 100 savunma şirketi arasında Türkiye’nin 5 tane savunma şirketi var. Elhamdülillah bu konudaki bağımlılığımız yüzde 80’den yüzde 20’lere geriledi” dedi.

“20 yıl önce Türkiye’nin altyapı gelişmişlik düzeyi dünyada 39. sıradaydı, bugün 9. sıraya yükselmenin haklı gururunu yaşıyoruz”

Yıldırım, Türkiye’nin son 20 yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde son yüz yılın altyapı projelerini hayata geçirdiğini ifade ederek, “Ulaşımda, sağlıkta, iletişimde, eğitimde ve barınmada önemli projeleri gerçekleştirmiştir. Bir örnek vermek gerekirse 20 yıl önce Türkiye’nin altyapı gelişmişlik düzeyi dünyada 39. sıradaydı. Bugün 9. sıraya yükselmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Dünyanın en gelişmiş altyapısına sahip 9. ülkesiyiz. Yapılan otoyollar, bölünmüş yollar, hızlı tren hatları, havalimanları, köprüler, tüneller, limanlar, okullar, hastaneler, sulama projeleri ve barajlar sayesinde bu noktalara geldik” değerlendirmesini yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.