Binali Yıldırım: Tehlike Bitmiş Değil

Binali Yıldırım: Tehlike Bitmiş Değil

Gölbaşı'nda bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret eden Yıldırım tehlikenin bitmediğini söyledi.

Cuma namazını Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaretine katılan polislerle ve kendisine eşlik eden İçişleri Bakanı Efkan Ala ile beraber kılan Başbakan Binali Yıldırım, halkı endişelendirmek istemediğini ancak yine de tehlikenin bitmediğini söyledi.

Darbe girişiminin asker kıyafeti giymiş teröristler tarafından yapılmaya çalışıldığını söyleyen Başbakan, milli iradeye karşı başlatıldığını söylediği darbe girişiminde 43 kişinin darbecilerin attıkları bombalar ile şehit edildiğini söyleyerek sadece Gölbaşı'nda 50 polisin şehit edildiğini söyledi. Yıldırım burada şehit olan askerlerin bir kaç gün önce teröristlerle savaşmaktan döndüğünü ifade etti.

Gölbaşı Özel Harekat binasından geriye kalan binadan bahseden Yıldırım, buranın Suriye ya da Filistin olmadığını söyleyerek Ankara'nın kalbi olduğunu belirtti. 

Vatandaşlar tedirgin olmasın ama...

Vatandaşların tedirgin olmasını istemediğini söyleyen Binali Yıldırım, çok fazla bilgi kirliliği olduğunu, bunun maksatlı yapıldığını ancak yine de tehlikenin tam anlamıyla bitmediğini söyledi. 

Darbe girişimini nasıl öğrendi?

Darbe girişiminin başladığını istihbarattan öğrenmediğini de açıklayan Başbakan Binali Yıldırım, girişimden 15 dakika sonra yakın korumalarından ve eş dosttan darbenin başladığını öğrendiğini açıkladı. Darbe girişiminin başında olan ismin girişimi ahmaklık olarak nitelendirdiğini ve halkın sokağa neden çıkmadığını sorguladığını söyleyerek, bu sözlerin abuk sabuk olduğunu belirtti. 

Kişisel zaaflar varsa...

Önemli olanın darbeden sonra ne yaptıkları olduğunu söyleyen Başbakan, gereken neyse yapılacağını söyleyerek kişisel zaafiyetler olması durumunda onlara da bakılacağını söyledi. Terör örgütünün çökertilerek halka nefes aldırtıldığını söyleyen başbakan, terör örgütünün piyasada dedikodu yaymasının akla ziyan şeyler olduğunu söyleyerek memlekette hiçbir şeyin sıkıntısının olmadığını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.