Binali Yıldırım'dan EÜ Hastanesi sağlık çalışanlarına teşekkür

Binali Yıldırım'dan EÜ Hastanesi sağlık çalışanlarına teşekkür

İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir’de depremde yaralananları Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ziyaret etti. 

Ziyarette Yıldırım’a İzmir milletvekilleri ve EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak eşlik etti. Yıldırım, farklı servislerde tedavi gören yaralıları ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ziyaret sonrası sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Yıldırım, “2020 yılı sağlık çalışanları açısından zor bir yıl oldu. Covid-19 hastalarının sağlığına kavuşmaları adına olağanüstü bir gayret gösteriyorlar. Bunun üzerine bir de İzmir depremi yaşandı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları ve diğer kurumlardaki sağlık çalışanlarımız insanüstü bir gayretle kutsal bir görevi yerine getirdiler. Depremde yaralı olarak kurtarılan pek çok vatandaşımız Ege Üniversitesinde tedavi altına alındı. Bizlere mucizeyi yaşatan minik yavrularımızı da sağlık çalışanlarımızın  şefkatli ellerine teslim ettik. Yavrularımızın durumları gayet iyi.  Rektörümüzün öncülüğünde EÜ, depremzedelerimiz için gerek sağlık gerekse barınma konusunda önemli bir misyonu üstlendi. Birlik ve beraberlik içerisinde İzmir halkının yaraları sarıldı.  EÜTF Hastanesi 65 yıllık birikimiyle güçlü sağlık altyapısı, akademik yetkinliği ile Türkiye’nin en iyi üniversite hastanelerinden birisi. Sağlık çalışanlarımız, üniversitemizin şanına yakışır bir şekilde görevlerini yaptılar.  Güçlü sağlık altyapısına rağmen binaların eski olması dolayısıyla kısa sürede yenileme kararı alındı. Devletimiz, bu çalışmalar için ödenek tahsis ederek bir an önce gerekli adımları atacaktır. Hastanemizdeki sağlık hizmetlerinin kalitesini binaların güzelliği ile tamamlamamız gerekiyor. Bir kez daha depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, sağlık çalışanlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.  

Binali Yıldırım’ın ardından Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli de Rektör Prof. Dr. Necdet Budak ile birlikte EÜ Tıp Fakültesi Hastanesini ziyaret ederek yaralı depremzedeler hakkında bilgi aldı. Dr. Pakdemirli, yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.