Binance kullanıcıları dikkat! Bir ülkede daha yasaklandı!

Binance kullanıcıları dikkat! Bir ülkede daha yasaklandı!

Kripto para birimleri günden güne popülerliğini artırmayı sürdürüyor.

Bu durum çeşitli iş alanlarını da beraberinde getiriyor. Bunlardan en çok dikkat çekeni ise son dönemlerde sayısı giderek çoğalan kripto para borsaları. BTC ve ETH gibi popüler ve bilinmeye paraların ticaretinin yapıldığı bu ortamlar, yatırımcıların vazgeçilmezi konumunda.

Ancak artan popülarite sorunlara neden oluyor. Kısa süre önce Çin yaptığı bir duyuru ile ülkedeki pek çok borsanın ve madencilik tesisini varlığını yasaklamıştı. Bunlardan en çok dikkat çeken ise en büyük kripto para borsası Binance oldu. Ne yazı ki yasak haberleriyle gündeme gelen tek ülke Çin değil. Dünyanın en büyük borsasına bir darbe de İtalya’dan geldi.

İtalya’dan şok eden Binance kararı

İtalya’daki piyasa düzenleme ve gözlemleme kurulu CONSOB, Binance‘in ülkede faaliyet yürütme yetkisi olmadığını söyledi. Kurum yaptığı açıklamada “Consob yatırımcıları uyarıyor: Binance Grubu olarak adlandırılan sitede Binance aracılığıyla, “İtalya‘da yatırım hizmetleri ve faaliyetleri sağlamak için yetkili değilsiniz.” ifadeleri yer aldı.

binance-bir-ulkede-daha-yasaklandi-1.jpg

Binance

Bu açıklamayla birlikte İtalya, Binance kripto para borsasının yasaklandığı ülkeler arasında yerini aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan bir Binance yetkilisi, “düzenleyicilerle çalışırken işbirlikçi bir yaklaşım benimsiyoruz ve uyum yükümlülüklerimizi çok ciddiye alıyoruz” dedi. Ancak yasakla ilgili detaylı bilgi paylaşmaktan kaçındı.

Haziran başlarında bir başka benzer karar ise İngiltere’den geldi. Ülke, dünyanın en büyük kripto para borsası olarak olarak kabul edilen Binance’ın faaliyetlerini yasakladı. Açıklanan engel nedenle arasında genellikle tüketicinin korunması, dijital paraların kara para aklamakta ve suç faaliyetlerinde kullanılmasının önlenmesi yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.