Binance’te Bitcoin fiyatı ne kadar oldu?

Binance’te Bitcoin fiyatı ne kadar oldu?

Bitcoin 2009 yılında elektronik para olarak ortaya çıkması ile finans piyasalarında bir devrim yaratmıştır.

Bitcoin 2009 yılında elektronik para olarak ortaya çıkması ile finans piyasalarında bir devrim yaratmıştır. Fiziki paralar ile işlem yapmak için bankalara ve finans kurumlarına ihtiyaç duyulurken BTC ile işlemler aracıya ihtiyaç olmadan anında yapılabiliyor. Bu şekilde sunduğu kolaylıklar ve merkeziyetsiz yapısı ile tüm dünyada kısa sürede ilgi görmeye başladı. BTC uluslararası kripto para borsalarında işlem görmektedir. Binance Bitcoin fiyatı da yatırımcılar tarafından takip edilmeye devam edilmektedir.

Binance’te Bitcoin Fiyatı Ne Kadar Oldu?

Bitcoin 2009 yılında elektronik para olarak ortaya çıkması ile finans piyasalarında bir devrim yaratmıştır. Fiziki paralar ile işlem yapmak için bankalara ve finans kurumlarına ihtiyaç duyulurken BTC ile işlemler aracıya ihtiyaç olmadan anında yapılabiliyor. Bu şekilde sunduğu kolaylıklar ve merkeziyetsiz yapısı ile tüm dünyada kısa sürede ilgi görmeye başladı. BTC uluslararası kripto para borsalarında işlem görmektedir. Binance Bitcoin fiyatı da yatırımcılar tarafından takip edilmeye devam edilmektedir.

Bitcoinin yükseliş trendinde olduğu boğa piyasası ile 2021 yılında 69.000 dolar seviyesi ile tarihi rekorunu kırarak zirve yaptı. 2021 yılı BTC için yükseliş trendi iken 2022 yılı ise önemli bir düşüş trendi ile yaklaşık %60 kayıp yaşanmasına neden oldu. 2023 yılında toparlanma sürecine giren Bitcoin geçtiğimiz haftayı 30.000 dolar seviyesinde kapattı. Bu hafta ise bu seviyede tutunma çabaları devam etse de düşüş yönünü gösteren eğilimi ile haftanın son gününde 27.500 dolar seviyesinde bulunuyor. Piyasada yaşanan ekonomik ve politik gelişmeler karşısında BTC hangi yöne doğru hareket etmeye devam edecek yatırımcıların en çok merak ettikleri konu olmaya devam ediyor.

BİNANCE’TE BİTCOİN NASIL ALINIR?

Bitcoin yatırımcılar tarafından en fazla dikkatle takip edilen varlıklar arasında yer almaya devam etmektedir. Bitcoin almak isteyen kişilerin 1 Bitcoinin tamamını almalarına gerek bulunmaz. Bitcoin üreticisinin adı olan satoshi ile anılan 0.00000001 olan birimlerden oluşur. Binance Bitcoin fiyatı 1 BTC üzerinden belirlenirken yatırımcılar istedikleri kadar alabilirler. Uluslararası kripto para borsalarında BTC alım satım işlemleri yapılabilmektedir. Bitcoin fiyatı dolar üzerinden değer bulur.

Lider kripto para dolar üzerinden değer bulurken Türk yatırımcılar için TL üzerinden de alınması mümkün olmaktadır. İlk çıkan kripto para 2021 yılında gördüğü zirvenin çok uzağında olmakla birlikte toparlanma sürecinin devam edeceğini düşünen finans uzmanları bulunuyor. Bu uzmanlar arasında ABD merkezli kripto para borsası stratejisti Marshall Beard yer alıyor. Beard BTC için 100.000 dolar seviyesinin görülebileceğini belirtmektedir. Yatırım uzmanı Mark Mobius ise BTC için kötümser tahminlerde bulunmaktadır. Mobius 2023 yılını Bitcoinin 10.000 dolar seviyesinde kapatacağını iddia etmektedir.

BİTCOİN FİYATI YÜKSELİR Mİ?

Piyasalarda en çok merak edilen konular arasında Bitcoin fiyatı yükselir mi bulunmaktadır. Bitcoin grafiklerini anlık olarak takip etmenin yanında ayrıca uzmanların görüşleri de yatırımcılar için önem taşımaktadır. Yatırım uzmanları Bitcoinin ilk çıktığı günden bu yana yaşadığı iniş çıkışların yanında dünyada yaşanan ekonomik ve politik gelişmelerin de takip edilmesi gerekir. İyimser finans uzmanları olduğu gibi kötümser uzmanlar da bulunmaktadır. Yatırımcıların kripto paranın günlük olduğu gibi haftalık ve aylık grafiklerini incelemeleri gerekir.

Bankacılık ve finans hizmeti şirketi Standart Chartered 2023 yılı için kötümser tahminlerde bulunuyor. Bu yıl henüz Bitcoinin en kötüyü görmediğini ve 5.000 dolar seviyesini göreceğini öngörmektedir. Bu olumsuz öngörüye karşı çıkış ise Sussex Üniversitesinde finans profesörü olan Carol Alexander’den gelmektedir. Alexander BTC 2023 yılı sonunda 50.000 dolar seviyesinin üstünde olacak şeklinde öngörüde bulunmaktadır. CNBC’ye konuşan sektör çalışanları da Alexander ile aynı görüşteler ve BTC 2023 yılını yeni zirvelerle kapatacak şeklinde değerlendirmede bulunmaktadır. Bu tahminlere göre BTC 2023 yılında yeni zirveler görebilir ya da büyük oranda değer kaybedebilir. Yatırımcıların bu zıt görüşler nedeniyle karar vermeden önce piyasayı dikkatle takip etmeleri gerekir.

BİTCOİN YORUMLARI

Bitcoin hakkında değerlendirmeler yapan ve öngörüde bulunan uzmanlar ABD ve İngiltere’de yaşanan makroekonomik koşulları göz önüne almaktadır. Ayrıca geçtiğimiz günlerde ABD Silikon Vadisinde Bankacılık sektöründe çalkantılar yaşandı. Hindistan kripto para ile ilgili işlemleri kara para aklama yasasının içine aldı. İlk bakışta bu olumsuz bir gelişme olarak değerlendirilse de bazı uzmanlar tarafından bunun kripto para için olumlu bir gelişme olduğunu düşünmektedir.

BTC toparlandığı bir yılı yaşıyor olmakla birlikte çalkantılı bir ay içinde bulunmaktadır. Bundan dolayı da yatırımcıların gelişmeleri yakından takip etmeleri gerekir. Unutulmaması gereken en önemli nokta BTC’nin hala en yüksek değerinden önemli miktarda düşük olduğudur. Dünyada faizlerin artması karşısında yatırımcılar için karar vermek daha da zorlaşmaktadır. Binance Bitcoin fiyatı takip eden kişiler tarafından, kripto para birimlerinin piyasası oldukça volatil olduğundan dolayı fiyat hareketlerinin tahmin edilmesi zor olabilir. Ancak, doğru araştırmalar yaparak ve piyasa trendlerini takip ederek yatırımcılar, Bitcoin'in yönü hakkında daha doğru bir karar verebilirler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.