Bine yakın kedi ‘sosis olmaktan’ kurtarıldı!

Bine yakın kedi ‘sosis olmaktan’ kurtarıldı!

Çin'de çivilenmiş kutulara doldurulmuş halde kesilmek üzere mezbahaya gönderilen bine yakın kedi, aktivistlerin çabası sayesinde son anda kurtarıldı.

Çin’in Jiangsu eyaleti polisi, yasadışı bir firmaya düzenlediği operasyonda, yaklaşık bin kediyi kesilerek öldürülmekten son anda kurtardı.

Çin devletine bağlı yayın kuruluşu The Paper‘ın aktardığına göre, ülkenin doğusundaki eyalette, bu ayın başlarında hayvan aktivistlerinden gelen ihbar üzerine bir kamyon durduruldu. Polis, Zhangjiagang kentinde durdurulan kamyonun kasasında, yaklaşık bin kediyi mezbahaya götürülmek üzere bulduklarını açıkladı.

Yetkililere göre kediler kurtarılmasaydı şiş ya da sosis olarak piyasaya sürülmek üzere kesilecekti.

Haberde konuyla ilgili herhangi bir tutuklama yapılıp yapılmadığı belirtilmiyor, ancak hayvanların yakınlardaki Taicang barınağına götürüldüğü aktarıldı.

cin-kedi-e1698240918193-1.jpg

Çinli hayvan aktivistleri ilk olarak, Zhangjiagang’daki bir mezarlığın yakınında çok sayıda kedinin çivilenmiş tahta kutuların içinde tutulduğunu keşfetmişti. Altı gün boyunca etrafı araştıran aktivistler, kamyon kedileri mezbahaya taşımaya başladığı zaman polisi arayarak hayvanları kesilmekten son anda kurtardı.

Aktivistlere göre yarım kilo kedi eti, “koyun ya da domuz eti” olarak yaklaşık 4 dolara satılıyor. Her bir kedi, işlendikten sonra 4-5 kilo çekiyor.

Çin’de besi hayvanları ve nesli tükenmekte olan hayvanları koruyan yasalar mevcut. Fakat evcil hayvanlar, başıboş kedi ve köpeklere yönelik şiddete karşı kapsamlı bir yasa bulunmuyor.

Ülkedeki hayvan ve çevre hakları savunucuları, hayvanların geleneksel tıp tedavilerinde kullanılmasına karşı uzun bir süredir mücadele ediyor. Yulin‘de her yıl düzenlenen köpek eti festivaline karşı tepkiler de her geçen gün çoğalıyor.

YEŞİL GAZETE

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.