Bingöl Saldırısında Şehit Sayısı Arttı

Bingöl Saldırısında Şehit Sayısı Arttı

Bingöl'de düzenlenen terör saldırısında şehit sayısı arttı.

Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen bomba yüklü araçlı saldırıda şehit sayısı arttı. 

Genç'in Öğretmenevi Kavşağı'nda önceden parkedilmiş bir araç zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmişti. 

Patlamada 1 polis şehit olmuş 6'sı polis 20 kişi yaralanmıştı.

Yaralı polisler arasında olan ağır yaralı bir polis memuru kaldırıldığı hastahanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 

Ne oldu?

Bingöl'ün ilçelerinden Genç'te PKK'lı teröristler tarafından daha önceden park edilmiş bomba yüklü araç, zırhlı polis aracının geçişi esnasında patlatıldı. Öğretmenevi kavşağında gerçekleştirilen saldırıda araçta bulunan bir polis şehit olurken, 6'sı polis olmak üzere 20 kişi ise yaralandı. 

Patlamayla beraber civar evlerde hasar meydana gelirken, ağır yaralı bir polis memuru helikopterle Malatya'ya kaldırıldı.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger şu açıklamayı yaptı: "Saat 22.50 sıralarında Genç İlçemizde, eş zamanlı saldırı gerçekleşti. Bombalı araç patlatıldı. Kaymakamlık lojmanını korumakla görevli olan bir polis memurumuz şehit oldu. 6 güvenlik görevlisi yaralandı. Bunlardan birisinin durumu ağır, diğerlerinin hayati tehlikesi yok. Durumu ağır olan ameliyatı yapılmak üzere Malatya'ya sevk edildi. 14 sivil vatandaşımız hafif yaralı. Çok şükür hayati tehlikeleri yok. Sıcak temas sağlandı, karşılıklı çatışmalar gerçekleşti. Şu anda operasyon sürüyor"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.