Binlerce Türk'ten Instagram'a Terör Protestosu

Binlerce Türk'ten Instagram'a Terör Protestosu

Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün art arda gerçekleştirilen 3 terör saldırısının arkasından Instagram, başsağlığı ve kalp şekli içeren görsel paylaşınca Türk kullanıcılar tepki gösterip protesto etti.

Türkiye'deki saldırılarda sessiz kalan Instagram'ın paylaştığı başsağlığı dileği içeren kalpli görsel, Türk kullanıcıların tepkisiyle karşılaştı. Türkiye'deki saldırılarda herhangibir paylaşım yapmayan Instagram 'soledadbravi' isimli kullanıcı tarafından hazırlanan görseli resmi hesaptan "Our hearts are with Brussels — and everyone affected by recent tragedies around the world" paylaşılınca Türk kullanıcılar tepki göstererek #prayforturkey, #prayforistanbul, #prayforankara, #protestinstagram etiketi altında bir anda binlerce paylaşımda bulundu.

Türk kullanıcıların yaptığı paylaşım ve yorumlarda Türk Bayrağı stickerı kullandığı gözlemlenirken bazı Türk kullanıcıların ise #prayforbrussel #prayforparis #prayforistanbul etiketi gibi dünyada son zamanlarda terör saldırısı olan bütün şehirleri etiketleyerek protesto etti.

@soledadbravi isimli kullanıcının paylaştığı fotoğrafı "Our hearts are with Brussels — and everyone affected by recent tragedies around the world" yazısını ekleyip paylaşan site yönetiminin paylaştığı notun Türkçe karşılığı; "Kalplerimiz Brüksel ile birlikte - ve dünyada son terör saldırılarından etkilenmiş herkes ile" olsa da kullanıcılar, sosyal medya sitesinin Brüksel terör olaylarında yaptığı şık hareketi, Türkiye'de gerçekleştiren terör olaylarında yapmadığı için sert şekilde protesto etti. Dün başlayan protesto mesajları bugün de devam ederek sürekli artıyor.

"Our hearts are with Brussels — and everyone affected by recent tragedies around the world" başlığıyla paylaşılan bazı yorumlar;

medyaege-instagram

 

medyaege-instagram

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.