BioNTech aşısının 5-11 yaş için güvenli olduğu açıklandı

BioNTech aşısının 5-11 yaş için güvenli olduğu açıklandı

ABD'li ilaç şirketi Pfizer tarafından, Alman ortağı BioNTech ile geliştirdiği Covid-19 aşısının 5-11 yaş aralığındaki çocuklarda etkili ve güvenli olduğu açıklandı.

ABD'li ilaç şirketi Pfizer, Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech ile Covid-19’a karşı geliştirdiği aşının klinik denemelerin ardından elde edilen veriler doğrultusunda 5-11 yaş arasındaki çocuklar için güvenliği olduğunun kanıtlandığını açıkladı. Pfizer, aşının söz konusu yaş grubuna yönelik acil kullanım onayı için ABD İlaç ve Gıda Dairesi’ne (FDA) başvuruda bulunacağını açıkladı.

cocuk-asi-koronavirus-getty-1628309-2.jpg

Daha önce 12 yaş için kullanım izni verilen Pfizer-BioNTech aşısı, 5-11 yaş arasındaki çocuklara daha düşük bir dozda uygulandı. Pfizer'ın Aşı Geliştirilmesinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı William Gruber yaptığı açıklamada, çocukların ikinci dozun ardından gençler ve yetişkinler kadar güçlü antikorlar geliştirdiğini ifade etti. Çocuklara uygulanan dozun güvenli olduğunun kanıtlandığını vurgulayan Gruber, aşının çocuklarda da kol ağrısı ve ateş gibi benzer geçici yan etkiler gösterdiğini belirtti. Gruber, Pfizer ve BioNTech’in kullanım onayı için FDA’ya başvuruda bulunduktan sonra Avrupa Birliği ve İngiltere’den de kullanım onayı talep edeceğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.