BioNTech’in CEO’su Şahin'den Omicron açıklaması

BioNTech’in CEO’su Şahin'den Omicron açıklaması

Dünya genelinde koronavirüs salgını hakkında endişeler artmasına sebep olan omicron varyantı hakkında konuşan BioNTech’in CEO’su Porf. Dr. Uğur Şahin, BioNTech/Pfizer aşısının varyanttaki etkileri hakkında verileri açıkladı.

Koronavirüs pandemisi verilerini derleyen Worldmeter'ın verilerine göre dünya genelinde 5 milyon 372 bin 976 kişi virüsün yarattığı etkiler nedeniyle yaşamını yitirdi. Öte yandan kayıtlara geçen vaka sayısı ise 275 milyon 150 bin 244'e ulaştı. Delta varyantından daha bulaşıcı olduğu belirtilen Omicron'un dünyada baskın varyant haline geleceği de uzmanlar tarafından belirtiliyor. Omicronun aşılara dayanıklı olabileceği yönünde tahminler ise endişeleri arttırdı.

BİONTECH CEO'SU UĞUR ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Yeni tip koronavirüse karşı ABD’li Pfizer ile birlikte bir mRNA aşısı geliştiren BioNTech’in CEO’su Uğur Şahin, aşının Omicron varyantı karşı etkinlik verilerini değerlendirdi.

Bununla birlikte, şimdiye kadar Türkiye de dahil olmak üzere en az 89 ülkede tespit edilen Omicron varyantı vakalarının hızla yayılması nedeniyle bilim insanları var gücüyle çalışıyor. Varyantın, bulaşılığının ve septomlarının netleşmesi bekleniyor. Ancak, bu konudaki en endişe veren konuyu, Omicron’un aşılardan kaçma yeteneğini oluşturuyor.

1043200497-0-0-1280-720-1920x0-80-0-0-96d27f907527b8a10c13726c92a3bed6.jpg

UĞUR ŞAHİN, AŞININ ETKİNLİĞİNDEN EMİN OLDUĞUNU VURGULADI

Prof. Dr. Uğur Şahin, öncelikle aşısının etkinliği hakkında kendinden emin olduğunu belirterek, "İngiltere ve Güney Afrika'dan gelen gerçek yaşam verileri bize güven verici bilgiler sağlıyor” dedi.

Geçen hafta, Güney Afrika'nın önde gelen özel sağlık sigortası şirketi Discovery Health ve İngiltere'de Sağlık Bakanlığı, erken Omicron kontaminasyonuna (bulaş oranları) ilişkin analizlerini sundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.