Bir daha dışarıdan simit almayacaksınız!

Bir daha dışarıdan simit almayacaksınız!

Birazdan öğreneceğiniz bilgilerden sonra simide para vermek istemeyeceksiniz!

Taze,çıtır bir ev yapımı simit tarifine ne dersiniz? En lezzetli ve en çok merak edilen hamur işi tariflerinden birisi olan ev yapımı simit tarifi ile dışarıdan aldığınız çıtır simitleri evde kendi malzemeleriniz ile yapma şansı elde edebileceksiniz. Lezzetli olmasının yanı sıra oldukça sağlıklı olan bu tarifi ister çocuklarınız için yapabilir isterseniz ise beş çayında yakın arkadaşlarınıza ikram etmeyi tercih edebilirsiniz. Ev yapımı simit tarifi için hangi malzemeler gerekli, yapılış aşamaları neler merak ediyorsanız yazımıza göz atmadan geçmeyin. İşte lezzetli ve sağlıklı ev yapımı simit tarifi…

Ev yapımı simit tarifi
 

Çıtır çıtır simit ve yanına taze demlenmiş bir çay en sevdiğiniz yiyecekler arasında yer alıyorsa, sizler için özel bir tarifimiz var. Lezzetiyle damaklarınızda eşsiz bir yer edinecek ev yapımı simit tarifimiz tam size göre. Çıtır çıtır lezzetinin yanı sıra pratik tarifi ile de ilginizi çekecek ev yapımı simit tarifi ile o çok sevdiğiniz lezzeti kendi evinizde elde etmeniz mümkün olacak. Ev yapımı simit tarifi nasıl yapılır, hangi malzemeler gereklidir merak ediyorsanız çok merak edilen tarif yazımızın devamında yer alıyor.

Ev yapımı simit 

Malzemeler:

Hamuru için:

-1 su bardağı ılık su
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay kaşığı tuz
-1,5 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı instant maya

Üstü için:

-1 yumurta
-3 su bardağı su
-1 yemek kaşığı toz şeker

Ev yapımı simit nasıl yapılır?

1.adım: Ilık su, süt ve sıvı yağı bir kaba dökün. Elinizle karıştırdıktan sonra tuz,şeker ve mayayı ilave edip karıştırmaya devam edin.


2.adım: Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru bu şekilde 30 dakika kadar dinlendirin.


3.adım: 3 bardak su, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı geniş bir kabın içine alıp çırpma teli ile karıştırın.


4.adım: Elde ettiğiniz hamuru gül şeklinde hazırlayın ve şeker,su karışımıa bulayıp ardından da susama bulayın.


5.adım: Hamuru tepsiye dizdikten sonra 220 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sıcak bir biçimde servis edebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.