Bir devrin sonu: LiveLeak kapandı!

Bir devrin sonu: LiveLeak kapandı!

LiveLeak,15 yıllık direnişin ardından yayın hayatının sonuna geldi. Yapılan açıklamaya göre, “savaşacak gücü kalmayan” ekip, siteyi kapatma kararı aldı.

LiveLeak’ten yayın hayatına veda ederken, sitenin kurucu ekibinden ismi bilinen tek kişi olan Hayden Hweitt bir açıklama yaptı. Açıklamada Hweitt, “15 yıl boyunca bu projenin üzerinde çalıştık. LiveLeak başarabileceği her şeyi başardı ve artık yola devam etmenin vakti geldi. Umarım Itemfix’i beğenir, eğlendirici ve öğretici bulursunuz. ifadelerine yer verdi.

basliksiz-1-244.jpg

Uzun zamandır internetin temel bir parçası olan site, şiddet içerikli bütün videoları platformdan kaldırdı. Itemfix projesine tamamen kendini adayan LiveLeak ekibi, bundan sonra bu tarz videolara izin vermeyecek ve yükleyenleri anında engelleyecek.

Geçmişte yapılan paylaşımları medyayı yeniden tanımlamak olarak yorumlayan site, zaman içinde pek çok eleştirinin de odağı olmuştu. LiveLeak’in en çok gündemde olduğu dönem ise, 2014 yılı oldu. Bu dönem ABD’li bir gazetecinin, IŞİD tarafından katledilme videosunu barındıran site yoğun bir trafik aldı. Ancak bu trafiğin eleştirilere neden olmasının ardından Hweitt, IŞİD videolarının bir daha yer edinmeyeceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.