Bir eğitim öğretim dönemi iyi kötü bitti

Bir eğitim öğretim dönemi iyi kötü bitti

Filiz Alp yazdı

Öğrenciler uzun bir tatile girdi.. eğitimciler , sosyal medya üzerinden veya yüz yüze öğrencilerin ne yapacağını söyledi..

Anne ve babalar tatil programı yaptı..

Bu arada üniversite sınavlari yapıldı ,liseye geçiş sınavı yapıldı, önümüzdeki günlerde bir KPSS kaldı ondan sonrasi bekleme süreci başlıyor.. ülkemizde sınav üzerine kurulmuş bir eğitim anlayışı yıllardır sürüp gidiyor.. yapılan sınavlarda görünen de hemen hemen şu fotoğraf   oldu ,kitap okuyanin bu sınavlarda başarılı olacağı..uzun bir zaman sonra nihayet anlaşıldı ki kitap okumadan hiçbir şey olunmuyor... günlük hayatın olmazsa olmazı dediğimiz kitap okumanın önemi bir kesim tarafından duyulmadi , kulaklar hep sağır oldu...

Önceliklerin farklı olduğu bir düşünce sistemine dayatma yaparsanız bazı şeylerin sıralaması da değişiyor biz bunu yaşamaya başladık , arkadaşlar beni arar oldu bu zamanlardan, çocuklara ne okutalim ,ne önerirsin diye...bu konuda o kadar çok çaba gösterdim ki mutlaka birilerine dokunuşumdur , oysaki bireylerin bireysel ve akademik gelişme göstermesi vizyonunun geniş olmasıyla ilişkilidir... düşünce ve hayal gücünün beslenecegi damar , okumaktir..Bunu her zeminde defalarca dile getirdim.. mutlaka okuduğum kitapları yanımda taşıdım öğrenciler görsun de sorsun ,merak etsin ...

Beni düş kırıklığına uğratan öğrenci olduğu kadar en kötüsü yetişkinler okumuyor , okumayan bu insanlar da öğrenciye okuyun diyor..o kadar çok dumura uğruyorum ki sözün bittiği yer..

Hayatta rol model olmak zordur..ne düşünüyorsaniz , minimum derecede olsa bile eyleminiz düşünceye paralel olmalı..

Davranışlardan , sözden daha etkilidir..bunu herkes biliyor ama ...

Uzun bir tatil..uzun yaz günleri... deniz , güneş, uyku, dinlenme..

yorgunluklari atmak hakkınız..ancak çok da yayılmamak lazım ,günün bir saatini kitap okumaya ayirmak gerekir..bir şeylere hayiflanmamak için sağır kulaklar duysun söylenenleri bir zahmet..

Herkese bol okumali günler dilerim...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.