Bir General Daha Firar Etti

Bir General Daha Firar Etti

15 Temmuz darbe girişiminin ardından firar eden generaller arttı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından firar ettiği belirlenen 9 general sayısı 10'a yükseldi. SEEBRİG (Güneydoğu Avrupa Tugayı) görevlisi olan Tuğgeneral Numan Yediyıldız'ın arandığı ancak dönmeyerek Yunanistan'da kalmaya devam ettiği belirlendi.

Kaçak general sayısı arttı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, firari asker sayısının 130 olduğu açıklayarak firari asker sayısının Tuğgeneral Numan Yediyıldız'ın da firari olduğunun ortaya çıkmasıyla beraber arttığını söyledi. Işık "General sayısında artış oldu. Yunanistan’daki general de firari konumda şu anda Numan Yediyıldız. 10 tane General şu anda halen firarda" dedi.

Larissa'da görevliydi
 
Tuğgeneral Yediyıldız, Güneydoğu Avrupa Çok Uluslu Barış Gücü Anlaşması ile kurulan Güneydoğu Avrupa Tugayında görevli olduğu öğrenilirken firari Tuğgeneral'in geçen yıl bu karargaha atandığı belirtildi.
 
Yunanistan’da ayrıca Dedeağaç kentine helikopterle kaçan ve Yunanistan polisince gözaltına alınan Binbaşı Gencay Büyük ve Ahmet Güzel ile Yüzbaşılar Uğur Uçan, Abdullah Yetik, Feridun Çoban, Süleyman Özkaynakçı, Başçavuş Bilal Kurugül ve Başçavuş Mesut Fırat'ın iadesi için girişimler devam ediyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.