"Bir grubun değil bütün avukatların adayıyım!"

"Bir grubun değil bütün avukatların adayıyım!"

Yenilikçi Avukatlar adına İzmir Barosu seçimlerinde baro başkanlığına adaylığını koyan Prof. Dr. Avukat Muhammet Özekes, avukatlarla söyleşide biraraya geldi.

Yenilikçi Avukatlar adına İzmir Barosu seçimlerinde baro başkanlığına adaylığını koyan Prof. Dr. Avukat Muhammet Özekes, avukatlarla söyleşide biraraya geldi. Avukat Özekes, bir grubun değil her düşünceden avukatın adayı olduğunu belirterek, "Barolardaki siyasi kutuplaşma ve oluşumlara, gruplaşmalara karşı avukatlar olarak mesleği kurtarmak adına hepbirlikte hareket etmemiz gerekli olduğunu düşünüyorum" dedi.

'Hukuk benim için sadece meslek değil, inancım, yaşam tercihim ve hayat felsefem' diyen Prof. Dr. Avukat Muhammet Özekes, avukatlarda Tepekule Kongre merkezinde söyleşi programında biraraya geldi. Adaylığını açıkladığından beri olumlu ve olumsuz çok eleştiriler aldığını belirten Prof. Dr. Avukat Muhammet Özekes, 28 yıldır İzmir Barosu'na kayıtlı avukat olduğunu, akademisyen olarak yıllarını hukukçu eğitimlerinde verdiğini ve bunun yanında avukatlıkta yaptığını belirterek, adaylığıyla ilgili eleştiri yapanlara da cevap verdi. Bu zamana kadar hukukun her alanında hukukun daha adaletli olması için mücadele verdiğini belirten Prof. Dr. Özekes, 15 yıl önce yayınlanan makalelerinde bile hukukun içindeki adaletsizliği eleştirdiğine dikkat çekerek, "Bir anda ortaya çıkmış, şimdiye kadar eline taşın altına koymamış bir insan olmadığım söylenmine bu bir nebze yanıt. Diğer yanıt ise işte baro başkanlığı için avukatlık mesleğinin geleceği için baro başkanlığına adaylığımı koydum. Taşın altına elimi yine koyacağımı gösterdim. Genel kurulda seçilirsem, çok yönlü ve çok katılımlı bir baro yönetimi ve komisyonları oluşturmayı hedefliyorum. Bu yola çıkmaktan korkmadım mı, tabi ki korktum. Eleştirileceğimi, ötekileştirileceğimi tabi ki biliyordum ama Aliya İzzetbegoviç'in dediği gibi yürümemi gerektiren sebepler, korkularımdan daha fazla olduğu için adaylığımı koydum." dedi.

aaaaaaaaa-001.jpg

Baronun içinde siyasetin olmasının, gruplaşmaların olmasının her zaman mesleğin geleceğine zarar verdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Avukat Muhammet Özekes, "Biz Yenilikçi Avukatlar olarak ortaya çıktı. Adımızda grup kelimesi yok. Çünkü bizler bir grup değiliz. Bizler bütün düşünceden avukatların, mesleğin geleceğini kurtarmak isteyen, adaletin daha iyi işlemesini sağlamak isteyen herkesin içinde olduğu bir birliktelik kurmak istedik. Genel kurulda avukatlarımız katılıp, tevücüh gösterirlerse de bunun farkını yönetim anlayışımızla en iyi şekilde göreceklerdir. Bizler siyasetçi için değil, avukat için baro, bir grup için değil herkes için baro söylemiyle hareket ediyoruz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.