"Bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi"

"Bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi"

Son bir haftada ülke genelinde yürütülen operasyonlarda 16'sı ölü 14'ü sağ, 8'i teslim olmak üzere 38 terörist etkisiz hale getirildi.

Ülke genelinde 6-13 Kasım tarihleri arasında düzenlenen  terör operasyonlarında 38 terörist etkisiz hale getirildi.   İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son bir haftada bölücü  terör örgütleriyle mücadele kapsamında güvenlik güçlerince bin 456 operasyon  düzenlendi.


Operasyonlarda, örgüte yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 176,  terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 390, Fetullahçı Terör  Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında 586, sol  terör örgütleriyle mücadele kapsamında da 15 zanlı gözaltına alındı.  Yapılan planlı operasyonlarda, bin 167'u terör suçları, 110'i düzensiz  göç ve 3 bin 682'si uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından olmak üzere 4 bin 959  kişi yakalandı.  Operasyonlarda aralarında terör arananlar listesi gri kategoride  bulunan Musa kod adlı Koçali Bala'nın da bulunduğu 16'sı ölü 14'ü sağ, 8'i teslim  olmak üzere 38 terörist etkisiz hale getirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.