Bir insan en fazla kaç yıl yaşayabilir?

Bir insan en fazla kaç yıl yaşayabilir?

Beslenme alışkanlıkları, çevreye uyum gibi nedenlerle insan ömrü son yüzyıllarda artış gösterdi. ancak yapılan son araştırmalar, insan ömrü için maksimum bir sınır olduğunu gösteriyor.

Beslenme alışkanlıkları, çevreye uyum gibi nedenlerle insan ömrü son yüzyıllarda artış gösterdi. ancak yapılan son araştırmalar, insan ömrü için maksimum bir sınır olduğunu gösteriyor.

115 yaş: insan ömrü için sınır

Albert Einstein Tıp Koleji bilim insanları tarafın yürütülen ve sonuçları Nature’da yayımlanan araştırma, insanların yaşam süresi hakkında ilginç veriler oluşturuyor. Beslenme alışkanlıklarımızdaki değişim, sağlık teknolojilerindeki ilerleme ile insan ömründe geçmişten günümüze önemli ilerleme yaşandı. Ancak yapılan bu araştırma, yaşam için maksimum bir limit olduğunu ortaya koyuyor.

122 yaşında hayatını kaybeden Jeanne Calment isimli bir kadın, dünyada en uzun yaşayan insan gibi görünüyor. Yapılan araştırmalara göre bu rekorun şimdi ve gelecekte geçilebilmesi oldukça zor görünüyor.

38 farklı ülkeden nüfus ölüm verilerini araştıran bilim insanları, yaşam süresindeki en büyük artışın 20. yüzyıl başlarında yaşandığı, 1980’lerde 99 yaşta sabit kaldığı sonucuna vardı. Farklı ülkelerde bu durumun hemen hemen aynı olması ilginç bir istatistiği ortaya çıkarıyor. Örneğin; Fransa, Amerika ve İngiltere’de 1970-1990 yıllarında en uzun yaşayan insan yaşı her yıl artış göstermiş. Ancak 1990’ların ortası itibariyle bu yaş sınırı 115’te sabit kalmış.Veri tabanının bütününe bakıldığında 115 sınırının sabit olduğu görülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.