Bir Millet Uyanıyor Sergisi, Çatı Bostanlı’da

Bir Millet Uyanıyor Sergisi, Çatı Bostanlı’da

Karşıyaka Belediyesi, Bir Millet Uyanıyor Sergisine ev sahipliği yapacak.

MEDYA EGE – Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. Yılı kapsamında Çatı Bostanlı’da Bir Millet Uyanıyor Sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi, 16 Ekim Pazartesi saat 18.00’da kapılarını sanat severlere açacak.

19 Mayıs’a kadar açık olacak sergiye ilişkin Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay bir açıklama yaparak, yurttaşları sergiye davet etti.

Başkan Tugay şunları aktardı; “Cumhuriyetimizin 100. yılında, aydınlanma tarihimize ışık tutan Bir Millet Uyanıyor Sergimiz kapılarını açıyor. Sergimizde; bitmek bilmeyen savaşların, salgın hastalıkların, yokluğun ve cehaletin pençesinden alınan bir halkın; yanmış, yıkılmış bir ülkenin yeni bir dinamizmle var olma mücadelesinin öyküsünü anlatıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin kurucu kadrolarının ellerinde, dünyanın şaşkın bakışları altında, nefes kesen bir kurtuluş mücadelesinin ardından çağı yakalayan bir ulusun, küllerinden var oluş serüvenine ışık tutuyoruz. Sergimiz 16 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 18.00’da kapılarını açacak ve 19 Mayıs 2024 tarihine kadar ziyarete açık olacak. Tüm yurttaşlarımızı bekliyoruz.”

f8fndbbwoaalzrb-001.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.