Bir Ömürlük Misafir sergisi açıldı

Bir Ömürlük Misafir sergisi açıldı

Ressam Hasan Basri İnan’ın ilk kişisel Sergisi Karaca Kültür Merkezi’nde açıldı.

Mehmet ÖZDOĞRU- Genç ve başarılı ressam Hasan Basri İnan’ın “Bir Ömürlük Misafir” adını verdiği ilk kişisel sergisi Karaca Kültür Merkezi’nde 13 Nisan Çarşamba günü açıldı. Sergide resme fotoğraf tadında izlenim veren eserleri yer alıyor. Serginin açılışını Konak Kaymakamı Gökhan GÖRGÜLÜARSLAN yaptı. Kaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaya ressam Hasan Basri İnan’a plaketini takdim etti. Sergiye Dikili Kaymakamı Alper Faruk Güngör, İzmir Cumhuriyet Savcısı Veli San, Hakim Cihan San, çok sayıda sanatçı ve davetli katıldı.

bir-omurluk-misafir-2.jpg

Resimlerini tuval üzerine yağlı boya ve akrilik olarak çalışan sanatçı, resmin içinde yer alan figürü monokrom bir şekilde tuvale aktarıyor. Burada kuru fırça tekniğini kullanarak tek bir renk ve ince dokunuşlarla foto-gerçekçi çalışmalar ortaya çıkaran İnan, eserlerinin arka planında ise bazen bir Anadolu kilim motifini bazen de Selçuklu ve İznik çinilerini kullanmaktadır. Serginin küratörlüğünü Karaca Kültür Merkezi Sanat Yönetmeni/Küratör Meryem İpek yaptı.Sergide Hasan Basri İnan’ın 16 eseri yer alıyor.30 Nisan tarihine kadar sanatseverler sergiyi ziyaret edebilecek.

soldan-saga-serdar-leblebici-meryem-ipek-savas-karagozlu-nurhilal-harsa-nuray-tumer-nuray-leblebici.jpg

Hasan Basri İnan kimdir?

1992 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Mersin’de tamamladı. 2011 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne dereceyle giren sanatçı, 2015 yılında Seramik Bölüm birincisi ve Güzel Sanatlar Fakülte ikincisi olarak mezun oldu. 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü, Seramik Bölümü, Yüksek Lisans Programını 1.lik ile kazandı. 2011 yılından beri, Ressam Ahmet YEŞİL’ in rehberliğinde çalışmalarını sürdürmeye devam etmekte ve bu eğitim süreci, Ahmet Yeşil’in yol göstericiliği ile ilerlemektedir. Şu ana kadar 7 kişisel, 60’dan fazla karma sergi, 10’dan fazla ulusal ve uluslararası jürili sergiler, Workshoplar, Sempozyumlar ve Çeşitli Etkinliklerde yer alan İnan’ın, 5 Ulusal, 5 Uluslararası ödülü bulunmaktadır. Almanya, Fransa, İngiltere, Portekiz ve İspanya’da da karma sergilere katılan sanatçı 2016 yılından bu yana çalışmalarını Mersin’deki atölyesinde sürdürmekte.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.