Bir Ülkede Daha FETÖ'ye Darbe Soruşturması

Bir Ülkede Daha FETÖ'ye Darbe Soruşturması

Bir ülke daha darbe girişimiyle ilgili soruşturma başlattı.

Azerbaycan Başsavcılığı tarafından Türkiye'de girişilen 15 Temmuz darbe girişimine yönelik olarak darbe soruşturması başlattı. Fethullah Gülen'in terör örgütü FETÖ ve Paralel Devlet Yapılanmasıyla ilgili olarak başlatılan operasyonlara, soruşturmanın içeriğine ve kime dair düzenleneceği hakkında bilgi vermeyen Başsavcılık Sözcüsü Eldar Sultanov: “Fetullah Gülen terör örgütünün Azeri topraklarındaki tüm yasa dışı faaliyetlerin engellenmesi amacıyla Başsavcılık cezai soruşturma başlatmıştır” açıklamasını yaptı.

Başsavcılık Sözcüsü Eldar Sultanov soruşturmaya kimlerin dahil edildiği ve soruşturmada yer alanların içeriğine dair açıklama yapmazken geçtiğimiz günlerde Fethullah Gülen'in söyleşini yayınlayan bir televizyon kanalı devlet tarafından yasaklanarak kapatılmıştı. Azerbaycan Ulusal Televizyon ve Radyo Konseyi kapatılma ile ilgili bir açıklama yaparak kanalın kapatılmasının Türkiye ve Azerbaycan arasındaki stratejik ortaklığa zarar vereceği endişesiyle gerçekleştiğini açıklamıştı. 

Bir de üniversite kapattılar

Gülen'in terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Azerbaycan'da faaliyet gösteren Kafkas Üniversitesi de Gülen cemaatine yakınlığı gerekçe gösterilerek kapatılmıştı. 

Öte yandan Azerbaycan Gülen cemaatinin yoğun faaliyet gösterdiği ülkeler arasında bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.