"Bir yaprak için el ele" vermeye ne dersiniz?

"Bir yaprak için el ele" vermeye ne dersiniz?

Çocuklar kitap okusun diye düzenlendiği sosyal sorumluluk projesi  ‘’Bir yaprak için el ele’’ ile 8’i Ege bölgesinde olmak üzere toplam 20 okula kitap desteği veren Berna Alakuştekin, Gökçeada Cumhuriyet İlkokuluna kitaplık kurmak için kolları sıvadı.

Çocukların gelir potansiyeline göre aldıkları eğitim farklılarını kabul edemediği için 11 yaşındaki kızı Ecrin Semra’yı Foça’da bir  köy okulunda okutmaya karar verdikten sonra kitap bağışı projesi yapmaya karar verdiğini belirten Berna Alakuştekin,’’ Köy okulunda da başarılı bir çocuk yetiştireceğine inan biriyim. Gösterişli sandalyelerin daha fazla yemek çeşitlerinin olduğu kantinlere sahip okullar ile eğitim olmadığının bilincindeyim.  Her eğitmenin ve her eğitim alanın aynı haklara sahip olduğunu savunan birisiyim. Standartları ayıran ekonomiye dayalı sisteme pek sıcak bakmıyorum. Bu sebepten de  kızım ilkokulu köy okulunda bitirdi. İlkokulundaki başarısı nedeniyle  Eski Foça’nın pilot okullarından yine devlet okulu olan bir ortaokuldan farklı bir teklif geldi ve okul birincisi. Bu süre içinde sosyal sorumluluk açısından kendime bir yol belirledim. Kitap yokluğu çeken köy okulları olduğunu gördüm. Önce evdeki kitaplarıma göz attığım ve  bunu neden bireysel düşünüyorum diye kendime sordum.  Birlik olduğumuz sürece biz oluyoruz. Biz olduğumuz sürece çoğalıyoruz. İşe duyarlılık gösterebilecek insanların olabileceğine düşündüm ve bu projenin adını  ‘’Bir yaprak için el ele’’ koyarak yol almaya başladık.  Yaprakların birleşerek kitapların oluştuğunu biliyoruz ve bir yaprak için el ele veren duyarlı bir kitle var. Biz bu kitleye ulaşmalıyız diyerek çalışmalarımıza başladık’’ dedi. 

 Ege bölgesinde yer alan 8 köy okuluna bizzat giderek ve 12 tane daha uzak köy okullarına kargo yöntemiyle kitap gönderdiklerine sözlerine ekleyen Alakuştekin,’’ İlk kitap götürdüğümüz okulda kitap sandığı vardı ve  maalesef kitap yoktu. Birçok çocukla karşı karşıya kaldığımda onların mutluluk göz yaşlarına ve kitap okuma isteklerine şahitlik ettim. Okumak için çabalayan çocukları gördüm. Kargo yolladığım yerlerden gelen sesli mesajlar inanılmaz güzeldi.  Bu göz ardı edilemeyecek bir gerçekti.  Bir  çok dernek var birçok kuruluş var. Hepimizin yolu aynı.  Aklımın kalbimin yetebildiği kadar çalışmalarıma devam edeceğim ve bana sunulan her türlü çalışmada yer alacağım. Her insanın içinde okumaya sevdirecek bir yaz şekli var; ama şiir, ama roman, ama biyografi ama roman  bir şey mutlaka var ve çocuklarımızın bunu keşfetmesine olanak sağlamak büyük gurur. Bu konuya duyarlı olan insanların yaptıkları çabalar inanın çok kayda değer’’şeklinde konuştu.

Kitap Kokulu Kavanozlar

Eylül ayının ikinci haftasında Gökçeada Cumhuriyet İlkokulu na yapılacak kitaplık için çalışmalara başladıklarının altını çizen Berna Alakuştekin, "Bir yaprak için el ele projemize destek ürünleri hazırladık. Kendi ellerimizle organik ürünlerden hazırladığımız domates sosu, pesto sos, çilek reçeli, gül reçeli, şeftali reçeli, lavanta reçeli gibi kavanoz destek ürünlerinin geliri ve kitap bağışlarıyla Cumhuriyet İlkokulu' nda güzel bir kitaplık kuracağız. Kitap kokulu kavanozlar projesinin çalışmalarımıza büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Katkıda bulunmak isteyenler instagram sayfamızdan bizlere ulaşabilir’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.