Biraz Sohbet Biraz Müzik

Biraz Sohbet Biraz Müzik

Başarılı müzisyen ve şair Mehtap Meral ile akademisyen, yazar Özgür Mumcu, Konak Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte İzmirlilerle buluştu. 

Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Mehtap Meral ve Konukları: Özgür Mumcu’ adlı müzikli sohbete ilgi yoğundu. Söyleşiyi Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi izledi. Suikast sonucu hayatını kaybeden, merhum gazeteci Uğur Mumcu’nun oğlu olan Özgür Mumcu’nun Mehtap Meral ile yaptığı keyifli sohbet, Meral’in söylediği şarkılarla daha da renklendi.

SAVAŞ, MAKİNE İLE YOK EDİLİR Mİ?
Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeliğinin yanı sıra Cumhuriyet Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan Mumcu, geçtiğimiz yıl okurlarla buluşan ilk kitabı ‘Barış Makinesi’ ile ilgili merak edilenlerin yanı sıra edebiyat, köşe yazarlığı, akademisyen kimliği, Türkiye’nin gündemi ve özel hayatına yönelik Mehtap Meral’in sorduğu soruları içtenlikle cevapladı. Barış ve savaş konuları üzerine çokça kafayı yorduğunu ve sonunda böyle bir kitap yazmaya karar verdiğini dile getiren Mumcu, kitabın yazım hikayesinin ‘daha barışçıl bir yaşama nasıl ulaşabiliriz?’ sorusundan yola çıktığını ve ‘Savaşın yok edilmesi için bir makine icat edilebilir mi?’ sorusunu karakterler aracılığıyla okura sorduğunu söyledi. 

ŞARKILAR BARIŞ İÇİN SÖYLENDİ
Müzisyen Mehtap Meral de sohbet aralarında barış şarkıları söyledi. Etkinliğin düzenlendiği günün aynı zamanda Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatan Meral, Zülfü Livaneli’den ‘Memik Oğlan’ türküsünü Berkin Elvan için söyledi. Meral, etkinliğin sonunda sözleri usta şair Nazım Hikmet Ran’a şiirinden uyarlanan ‘Güzel Günler Göreceğiz’ şarkısını konuklarla birlikte hep bir ağızdan söyledi. 

İNSAN İNSANA İYİ GELİYOR
Etkinlik sonunda Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, sahneye çıkarak Mehtap Meral ve Özgür Mumcu’ya teşekkür etti. Böylesi zor günlerde insanın insana iyi geldiğini belirten Pekdaş, “Bu toplantılar, bu söyleşiler, birlikte şarkı söylemeler bu işe yarıyor. O yüzden birbirimizi kollayalım, sarıp sarmalayalım, birbirimize iyi gelelim. Bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ederiz” dedi. Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde İzmirlilerle birlikte olmaktan çok mutlu olduklarını dile getiren Mumcu etkinlik sonunda kitabını da imzaladı. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.