Birçok İnsanın Bilmediği Canlılar

Birçok İnsanın Bilmediği Canlılar

Birçok insanın daha önce adını duymadığı ve bilmediği canlılar

Hepsi tamamen gerçek olan ancak fazla bilinmeyen hatta bir kısmı da yeni keşfedilmiş o canlılar:

Pabuç Gagalı

1-023.jpg

İlk bakışta zebra ve zürafa çiftleşmiş ortaya bu çıkmış diye düşündüren bu hayvan aslında kendine has bir tür. Ve her ne kadar zebraya daha çok benzese de aslında zürafa familyasından. Ana vatanı ise Kongo.


Pacu Balığı

3-019.jpg

Adından da anlaşılacağı üzere koca bir pabuca benzeyen gagası ile bu kuşa doğu Afrika bölgesinde rastlanıyor. Sudan ve Zambia arasında görülen büyük bir kuş olan Pabuç Gagalının boyu 110 cm ile 152 cm arasınad değişiyor.
 


Okapi

2-020.jpg

Aynı insan dişi gibi dişlere sahip olan bu şaşırtıcı balık cinsinin neden böyle dişlere sahip olduğunun açıklaması çok da zor değil; Çünkü onlar pirana balıkları ile yakın akrabalar ve et oburlar. Ana vatanları Güney Amerika.


Panda Karınca

4-013.jpg

Böcekler genelde insanları huylandıran ve istenmeyen canlılardır fakat bu karınca cinsi pek bir sevimli. Diğer karınca cinslerinin aksine bu cinsin dişi kraliçeleri kanatlı olmak yerine tüylü ve panda gibi desenli oluyor. Fakat sevimli olduğuna bakmayın feci şekilde ısıran bir böcekmiş.


Narval

5-008.jpg

Arktik Okyanusta bulunan bu balina cinsinin aynı Unicorn atlar gibi bir boynuzu var.  Masalsı bir canlı gibi duran bu dev balıklar gerçektende var. Tabi kendilerine çok yaklaşmamakta da fayda var.


Kırmızı Dudaklı Yarasa Balığı

6-006.jpg

Tipine bakınca hemen hoşnutsuzluğu fark edilen bu balık cinsi aslında balık bile olamadığı için bu kadar huysuz olsa gerek. Çünkü bu kırmızı rujlu balık suyun altında özel bacakları sayesinde yürüyerek geziyor yani yüzmüyor.
 

İğneli Kirpi

7-004.jpg

Sevimli bir yüzü ve hoş renkleri olan bu memeli hayvan aynı zamanda dünya üzerinde dikenleri ile ses çıkararak anlaşan tek memeli hayvan. Normalde böceklere veya çıngıraklı yılan gibi canlılara ait olan bu özellik bu memeli tarafından da çeşitli sebeplerle kullanılıyor.
 

Mavi Ejder

8-004.jpg

Bu inanılmaz güzellikteki canlılar aslında deniz böcekleri. Fakat bir çok deniz böceğinden farklı olarak karın bölgesinde depoladıkları gaz sayesinde su yüzeyinde de sıkça rastlanıyor. Mavi Ejderlere genellikle ılık okyanuslarda rastlanılıyor.
 

Venezuella Kaniş Güvesi

9-003.jpg

Yine yakın zamanda yani 2009 yılında bulunan bir hayvan. Güveler son yıllarda keşfedilen yeni türleri ile çok revaçta, gördüğünüz gibi süper sevimli bir uzaylıya benzeyen bu güve de öyle her gün görebileceğiniz bir canlı değil.


Dev Tespih Böceği

10-002.jpg

İşte görebileceğiniz en büyük böceklerden bir tanesi, hatta görseniz armadillo gibi bir hayvan bile sanabilirsiniz. Tek kelime bu canlıyı açıklamaya yeter; Korkunç.


Yılan Güvesi

ilginc-hayvanlar-siralio-43.jpg
Evet yine bu bir yılan ne var bunda diyebilirsiniz fakat bu bir güvenin kanatlanmadan önceki tırtıl hali. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.