Birçok rahatsızlığa tek çözüm

Birçok rahatsızlığa tek çözüm

Fizik tedavide egzersizin önemi hakkında açıklamalarda bulunan Uzm. Fzt. Onur Ulukuz, akıllı egzersiz sistemini anlattı

FİZİK TEDAVİDE EGZERSİZİN ÖNEMİ

Fizik tedavide egzersiz; kas gücünü, esnekliği ve kardiyovasküler durumu artırabilir, aynı zamanda psikolojik olarak da rahatlamanıza yardımcı olur. Kas dokusu kaybını önleyen ve güçlenmesini sağlayan akıllı egzersiz programı ile aynı zamanda, ilaç dozlarınızı düşürmenize de yardımcı olur. Günlük yapılan 15 dakikalık bir yürüyüşün bile sağlığımız üzerine oldukça olumlu sonuçları olabilmektedir. Haftada beş kez yapılan 15 dakikalık egzersiz programının hastalara büyük fayda sağladığı birçok çalışmada gösterilmiştir. İdeal bir akıllı egzersiz programı ısınma, gerinme ve güçlendirme hareketlerinden oluşmalıdır.

Birçok rahatsızlığa tek çözüm: Akıllı egzersiz

FİZİKSEL RAHATSIZLIKLARDA NE ZAMAN EGZERSİZE BAŞLANMALI:

Egzersizi sadece doktorunuzun onayını aldıktan sonra yapmalısınız. Ardından sevdiğiniz, rahat olduğunuz ve egzersizleri düzgünce yapabileceğiniz bir ortamda uygun programı uygulamalısınız. Ayrıca:

-- Kazaları önlemek için zihinsel olarak uyanıkken egzersiz yapmalısınız.
-- Egzersizden önce vücudunuzun su ihtiyacını gidermeye dikkat etmelisiniz.
-- Egzersize vücudunuzu ısıtarak başlamalısınız ve esneterek son vermelisiniz.
-- Hastalığınız hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Bu sayede vücudunuza zarar vermeden egzersizinizi tamamlayabilirsiniz. Egzersiz ve kas kasılmaları kaslarınızda her zaman "mikro hasar" oluşturduğundan egzersiz bu hasarın artmasına neden olabilir.
-- Egzersiz, CPK düzeyinizi (kreatin fosfokinaz) artırdığından, laboratuvar sonuçlarını şaşırtabilir. Kan testleri yapılmadan bir gün önce egzersiz yapmak faydalı olabilir. Ancak doktorunuzun egzersiz yaptığınızdan haberdar olmasını sağlamalısınız.

Birçok rahatsızlığa tek çözüm: Akıllı egzersiz

FİZİK TEDAVİ UZMANINDAN DESTEK ALMALISINIZ

Bazı rahatsızlıklarda bir başkası için iyi olan bir hareket sizin için uygun olmayabilir. Bu nedenle size özel hazırlanmış bir egzersiz programına ihtiyacınız olabilir. Daha güvenli ve size özel bir egzersiz programı için fizik tedavi uzmanından destek almanız gerekebilir.

Fizyoterapistler, kas-iskelet sistemi hakkında kapsamlı bilgiye sahiptir ve sizin durumunuza özel en uygun egzersiz planını hazırlarlar. Size zarar vermemek ve faydaları maksimize etmek için egzersizleri doğru bir şekilde yapmayı öğretirler. Fiziksel terapistler, kas kaybı ya da kas rahatsızlıkları olan insanlara alternatif egzersizler verebilir. Bir spor salonundaki eğitmenler, rahatsızlığı olan kişilerin özel ihtiyaçlarını anlamayabilir. Bu nedenle, fizik terapi uzmanları eşliğinde egzersize başlamaya özen göstermeniz size çok daha fazla fayda sağlayacaktır.

AKILLI EGZERSİZ SİSTEMİ NE DEMEKTİR?

Akıllı egzersiz programında hareket her hasta için özel olarak planlanır. Planlamada kişinin rahatsızlığı, yaşı, kilosu, kas gücü, dayanıklılığı ve esnekliği gibi kriterler dikkate alınarak egzersiz planlanır. Akıllı egzersizde hastaların hareketini kontrol altına alan özel cihazlar kullanılır. Bu kontrolün amacı, ağırlığı, sayısı ve süresi önceden kendilerine özel ayarlanmış olan egzersiz cihazlarıyla eforlarını ve hareketlerini optimize etmektir. Böylece kişinin egzersizden maksimum fayda sağlaması ve olası bütün risklerin minimuma indirilmesi sağlanır. En-Dynamic akıllı egzersiz programı ile kuvvet ve hız hastanın kas yapısına göre ayarlanır. Bu sayede:

-- Egzersiz daha güvenli bir hale getirilir
-- Kasların gücü, hareketliliği ve esnekliği artar
-- Kişinin enerjisi, dayanıklılığı artırılarak kendisini iyi hissetmesi sağlanır
-- Egzersiz sırasında eklemlerin stresi azaltılır
-- Kas tonusu ve kalp sağlığı iyileştirilir

En-Dynamic akıllı egzersiz programı ile bilgisayarlı takip özelliğiyle sağlık ve sağlıklı yaşam hedeflerine ulaşılmasına yardımcı olabilir. Özel olarak programlanmış bu egzersiz cihazı tam vücut egzersizi yapmanıza yardımcı olur.

Birçok rahatsızlığa tek çözüm: Akıllı egzersiz

AKILLI EGZERSİZ CİHAZLARININ ÖZELLİKLERİ:

-- Akıllı egzersiz sisteminde bütün fizik tedavi çeşitlerine uygun cihaz ve aletler kullanılır.
-- Akıllı egzersiz siteminde cihazlar hastanın boyuna, kilosuna ve yaşına göre ayarlanabilir.
-- Egzersizin içerdiği hareketlerin set sayısı ve kuvveti otomatik hale getirilir. Hasta kendi başına güvenli bir şekilde egzersizi tamamlayabilir.

YAŞ İLERLEDİKÇE AKILLI EGZERSİZİN ÖNEMİ ARTAR

Akıllı egzersiz her yaş grubundaki insan için gerekli olsa da 60 yaş ve üzeri kişiler öncellikli hedef kitleyi oluşturur. 60 yaşlarından sonra zamanla kemik ve kaslarda tonus ve kuvvet kaybı görülür. Bu durumda akıllı egzersiz programı kişilerin kemik ve kas yapısına zarar vermeden tedavi edilmesine yardımcı olur. Kaslar güçlendirilerek kişinin sağlığını korunması ve normal yaşantısını devam ettirmesi sağlanır.

Akıllı egzersiz profesyonel sporcular için de son derece uygundur. Kondisyonunu korumak veya var olan kondisyonunu arttırmak isteyenler için, hatta spor yaralanmaları sonrasında eski güç ve kondisyonuna en kısa sürede kavuşmak isteyenler için son derece güvenilir, etkili bir egzersiz yöntemidir.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.