BİREYSEL ÖZGÜRLÜK

BİREYSEL ÖZGÜRLÜK

Işıl Mencik yazdı...

Bireycilik, bireyin özgürlüğüne büyük ağırlık veren ve genellikle kendine yeterli, kendi kendini yönlendiren, görece özgür bireyi ya da benliği vurgulayan siyaset ve toplum felsefesidir. Bireycilik, her şeyden önce insanlığın toplumsal birliklerden değil, bireylerden oluştuğu düşüncesine dayanır.  Birçoğumuz büyük topluluklar içinde,büyük teşkilatlarla çalıştıkça hayatımızda bir baskı hissederiz. Bireysel özgürlüğü tehdit eden baskıları incelerken makam mevki kazanmak gibi beğenmediğimiz şeyleri kabul etmek zorunda kaldığımız kendi duygu ve düşüncelerimizi daha fazla feda ettiğimiz ve kişisel hayatımızın müdahale teşebbüsüyle karşı karşıya kaldığımız anlar olabiliyor. 

Peki ya bireysel özgürlüğünü güçlü hale getirmek için bizler kendimiz için ne yapabiliriz? 

*Kendinizi değiştirmeyin, becerilerinizi geliştirin

Kendinizi değiştirmeye kalkmayın. Başarılı olmak için olası değildir. Kendinizi geliştirmeye kalkın işte bu gerçek başarının anahtarıdır.

Değişim kolaydır(Kendiniz olmaktan vazgeçmeyin durum her ne ise ) asıl zor olan gelişimdir. Bir durum veya olay karşısında kendinizi değişime hazır tutabilirsiniz. Fakat gelişim tamamiyle sizinle alakalı ve sizinle bütün olacak birşeydir. Becerileriniz gelişiminizi,gelişiminiz sizi istediğiniz noktaya götürebilir.

*Şerefinizi temiz tutun

Özgür kalabilmek için zaaflarınızı azaltın çünkü onlar sizi birgün narin yanınızdan yaralayabilir. Dürüst ve doğru bir kişinin gerçeği söylemeye başkalarından çok daha fazla cesaret edeceğini bilmekte bugünün değiştirilmeyen hakikatidir. 

Gercek seni özgür kılar ama şeref seni sen yapar. Niyetiniz temiz ve şerefli olsun. 

*Özelinizi işinizle karıştırmayın 

Her insanın kendine ait özel yaşantısı ve gizliliği olmalıdır. Mahremlik özgür anlayışını temsil eder. Her insanın bir özel hayatı birde toplum hayatı vardır. Toplumda iş ve özel yaşamın dengede tutabilmek oldukça zor. Çünkü insanlar zamanının birçoğunu işyerinde geçirmek zorunda kalıyor tabi bu durum sorunlara yol açabiliyor. Fakat bu sorunların üstesinden gelmek yine sizin elinizde zamanını doğru kullanmak ve özel hayatınızı ayırt edebilmekle başlıyor. Dengeyi kurabilmek için spesifik strateji uygulama yapmanızda yarar var. Mesela size iyi gelen,ruhunuzu besleyen her ne varsa onlara zaman ayırın.

Işinizi evinize,evinizi de işinize götürmeyin.
Bir Yazar Zaman İçin Diyor Ki?
Yaşamaya zaman ayırın,
Zira zaman bunun için yaratılmıştır
Çalışmaya zaman ayırın,
Başarının bedeli budur
Düşünmeye zaman ayrın,
Güçlü olmanın kaynağı budur
Çevrenize nazik davranmaya zaman ayırın,
Mutluluğa giden yol budur
Etrafınıza bakmaya zaman ayırın,
Günler bencilliğinize yetmeyecek kadar kısadır
Gülmeye zaman ayırın,
Ruhunuzun müziği budur
Çocuklarınızla oynamaya zaman ayırın,
Zevklerin en büyüğüdür
Terbiyeli olmaya zaman ayırın,
İnsan olabilmenin sembolü budur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.