Birgi Dervişağa Medresesi’nde iftar

Birgi Dervişağa Medresesi’nde iftar

Ödemiş Belediyesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi işbirliği ile Birgi Dervişağa Medresesi’nde iftar programı yapıldı. Programa, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve üç üniversitesinin rektörü katıldı.

Ödemiş Belediyesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen İftar programı 10 Haziran Cumartesi akşamı Birgi Dervişağa Medresesi’nde yapıldı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve eşi Didem Ayyıldız, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem ve eşi Nevin Badem, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bedriye Tunçsiper, Ödemiş Protokol üyeleri, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi öğretim üyeleri ve eşleri katıldı. Program İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Müzik Bölümü elemanlarının musiki dinletisyle başladı. İftar sonrası konuşma yapan Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem Birgi ve Ödemiş hakkında bilgiler vererek; “Tarihimize, kültürümüze sahip çıkmalı, çocuklarımıza bu mekanlarda neler olduğu çok iyi anlatarak bu mirası geleceğe taşımalıyız. Birgi, 5 medresesi olan yani günümüz koşullarında 5 üniversitesi olan bir belde.  Bu değerlerimizi korumak için yapılacak çok işimiz var. Üniversitelerimizin, Valiliğimizin, hükümetimizin desteği ile tarihi mekanlarımızı korumaya gelecek nesillere taşımak adına çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Bu güne kadar bu kentte iyi şeyler yapmaya çalıştık, yapmaya devam edeceğiz “dedi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan konuşmasında; Dervişağa Medresesi’ni Ödemiş Belediyesi işbirliğiyle işlevlendirmeye çalışıyoruz. İzmir’in kökeni, tarihi Birgi’ye dayanıyor. Biz de kökenlerimize, tarihimize önem veriyoruz. İmkanlarımız doğrultusunda Birgi’ye daha çok yardım edeceğiz, birlikte daha güzel işler yapacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Prof.Dr  Muhsin Akbaş tarafından İbadet Ayı Ramazan konulu sohbet gerçekleşti. Program musiki dinleti ile son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.