BİRİNCİ “ÇOBAN” OLDU

BİRİNCİ “ÇOBAN” OLDU

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD)’nin 2. sini düzenlediği geleneksel “İşte kadın” temalı fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

“İşte Kadın Güçlü Kadın” sloganı ile eğitimli ve bilinçli kadınları yetiştirerek iş hayatına teşvik  İzmir İş  Kadınları Derneği (İZİKAD) sanatı da destekliyor.

İZİKAD’ın bu yıl 2.si gerçekleştirdiği   geleneksel “işte Kadın” temalı fotoğraf yarışmasında 284 eser arasından  1.lik ödülü “Çoban” isimli  çalışması ile Seyit Konyalı’nın oldu.

Eserleri 5 kişiden oluşan jüri değerlendirdi. Jüride  Doç Dr.Ahmet İmançer ,Kişisel Gelişim Uzmanı, İkbal Kaya, Sinan Kılınç, Art Lens  Fotoğraf Atölyesi sahibi Nilay İşlek ve İzmir İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter bulunuyordu.Birbirinden güzel eserleri değerlendiren jüri üyeleri birinciyi belirlemek için ter döktü. Saatler süren  değerlendirmenin ardından 1.lik ödülünü “Çoban” isimli çalışmasıyla Seyit Konyalı alırken 2.lik ödülünü Alev Özcan “Renk”,3.lük ödülünü Gonca Vurgun “Kızımı Büyütmek” eseriyle aldı.

Ödül Töreninde bir konuşma yapan İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter  bu yıl düzenlenen  yarışmanın erkek sanatçılara da açık olduğunu belirtti.Serter “ erkeklerin çalışan kadın’ı anlatması, onun yaşadığı zorlukları ve bu zorluklara rağmen potansiyelini ortaya çıkarma çabasını hissetmesi  bize daha bir anlamlı geldi. Bu nedenle kadın’ı erkek gözüyle de değerli kılan fotoğraflarla  farkındalık yaratma amacımıza daha iyi ulaşacağımızı düşündük.”dedi.

Törende tüm katılımcılara teşekkür eden Başkan Huriye Serter “ Birbirinden değerli fotoğrafları değerlendirirken  çok düşündük. Hepsi de gönlümüzün birincisi…  İZİKAD olarak bu fotoğraf yarışmasını düzenlerken amacımız kadının ekonomimize katkısını görünür kılmaktı. Bunu da bu ilgi çekici fotoğrafları çeşitli sergi salonlarında halkımızla paylaşarak yerine getireceğiz.Atamızın ‘sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuş demektir” sözü bize önderlik edecek ve bu yarışma her seferinde biraz daha gelişerek kadın girişimciliği ile ilgili çalışan  İZİKAD’ın sanatsal yüzünü yansıtacaktır”.dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.