Birleşik Krallık'tan Ayrılmak İçin Sıraya Girdiler

Birleşik Krallık'tan Ayrılmak İçin Sıraya Girdiler

Birleşik Krallık'ın Brexit oylamasıyla Avrupa Birliği'nden ayrılmasının ardından İskoçya da Birleşik Krallık'tan ayrılabileceğini duyurdu...

Birleşik Krallık'ın düzenlediği referandumda Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı çıkmasının ardından Avrupa Birliği'nde kalmayı destekleyen İskoçya'nın da Birleşik Krallık'tan ayrılması gündeme geldi. En son 2014 yılında düzenlenen referandumda İngiltere'yle bir arada kalma sonucu çıkan İskoçya'da referandumun tekrarlanması gündemde. 

En yüksek AB'de kalma isteği İskoçya'da

Brexit oylamasında Birleşik Krallık'ta yüzde 51.8 ile ayrılma kararı çıkmasına rağmen Birleşik Krallığı bir araya getiren ülkelerin büyük kısmınad bu oylamada hayır oyu verildi. Özellikle 2 yıl önce Birleşik Krallık'tan ayrılma referandumu düzenleyen ancak bu referandumda küçük bir farkla kalmaya karar veren İskoçya'da yeni bir referandum düzenlenilmesi gündemde.

Brexit referandumunda en yüksek ayrılmama oyunu İskoçya verdi. Yüzde 62'yle kalma taraftarı olan İskoçya'da sadece yüzde 38 ayrılma kararını destekledi. Öte yandan Kuzey İrlanda yüzde 56'ya yüzde 44 ile AB'de kalma taraftarı oy verirken İngiltere'nin başkenti Londra hariç büyük çoğunluğu AB'den ayrılma yönünde oy kullandı. Galler'de ise durum yüzde 52.5'e yüzde 47.5 olarak ayrılma yönünde çıktı.

İskoç Ulusal Partisi Uyardı

Referandum çalışmaları sırasında İskoçya'nın yeni bir referandum düzenlemesinin tetiklenebileceği uyarısında bulunan İskoç Ulusal Partisi'nin her an için yeni bir referanduma kalkışabileceği düşünüyor. SNP lideri ve aynı zamanda İskoçya'nın Başbakanı Nicola Sturgeon, İskoçya'nın kendisinin Avrupa Birliğinin bir parçası olarak gördüğünü vurgulayarak, Brexit kararının, sonuçları olacağını ve İskoçya halkının çıkarlarına karşı bir karar alındığını ifade etti.

İrlanda, Londra...

İskoçya'nın açıkça ayrılma sinyali vermesinin ardından Kuzey İrlanda da 1916 yılında bağımsızlığını kazanan İrlanda Cumhuriyeti'ne yönelik sinyal vererek "Birleşik İrlanda" çağrısı yaptı. Öte yandan başkent Londra'da en yüksek sonuçlarla Avrupa Birliği'nde kalmak istiyen şehirler arasındaydı. Sosyal Medya'da kurulan Londra'da London Independence Party (Londra Bağımsızlık Partisi - LIP) Birleşik Krallık'tan ayrılma talebinde bulundu...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.