Birlik Sağlık Sen'den Ambulans sürücülerine çağrı

Birlik Sağlık Sen'den Ambulans sürücülerine çağrı

Kaskosuz görev yapan 112 Ambulans sürücülerine çağrıda bulunan Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, gerekmedikçe siren açmama talimatını eleştirdi.

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol’un kaskosuz görev yapan 112 Ambulans sürücülerine, sirenlerinizi açarak görev yapın uyarısında bulundu.

Doğruyol'un açıklaması şöyle:

"112 ambulansları sirenlerini açarak görev yapsınlar…

Kaskosuz olarak görev yapan 112 ambulans sürücülerimize çağrımızdır.

Ülkemiz genelinde 01.01.2022 tarihinden bu yana kaskosuz olarak görev yapan yaklaşık 6400 112 ambulanslarımızın sürücüleri görev yaparlarken araçların sirenlerini açarak görevlerini yapsınlar.

254896.jpg

Ambulansların siren açarak görev yapmaları trafikte bulunan diğer araçların ve trafikte araç içinde bulunan veya yaya olan vatandaşların uyarılmasında etken olacak ve kaza oranlarını düşürecektir.

Acil bir hastayı sağlık kuruluşuna götürmek için çabalayan bir ambulans sürücüsü sağlık personelimizin önceliği, hastayı en kısa sürede sağlık kuruluşuna yetiştirmek, hayat kurtarmaktır.

Ambulanslarımıza daha önce süreçte verilmiş olan “gerekmedikçe siren açmayın talimatı” araçlarımızın sigortasında yaşanan sıkıntıdan dolayı geçerliliğini yitirmiştir. Öncelik siren açmama değil, can güveliğidir.

Sağlık Bakanlığı yetkililerimizin de, ambulans sürücüsü arkadaşlarımıza, ambulansları dikkatli kullanın araçların kaskosu yok talimatı vermeleri yerine, keşke gerekli tedbirleri alıp, araçların kaskosunu bu güne dek yapmış olsalardı.

Hiçbir gerekçe 34 bin civarındaki 112 çalışanımızın ve vatandaşlarımızın can güvenliğinden daha önemli olamaz. Olmamalıdır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.