Birlikte Grubu, Mimarlar Odası’na aday!

Birlikte Grubu, Mimarlar Odası’na aday!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası İzmir Şubesi 45. Dönem Yönetim Kurulu’na “Birlikte” Grubu aday oldu.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi 45. Dönem Yönetim Kurulu için “değişim” vizyonuyla yola çıkan Birlikte Grubu, neden aday olduklarını anlattı. Mimarlığın; yaşamı, şehirleri, çevremizi doğrudan ya da dolaylı olarak şekillendirme gücü olan, geleceğe somut ve kalıcı izler bırakan aynı zamanda bu özellikleri ile toplumsal saygınlığını kendiliğinden edinen bir meslek olduğunu vurgulayan Birlikte Grubu, “Günümüzde; çalışmalarımızın karşılığının tam olarak alınamadığı, piyasa kurallarının yüklenici, taşeron ve emlak spekülatörlerinin eliyle belirlendiği, mesleğin bilimsel gerçeklerinin ekonomik değerlere kolaylıkla yenildiği, mesleki ve etik bir erozyon dönemi yaşıyoruz. Bu koşullarda mesleğin, meslek insanının ve meslek bilgisinin değerini ve itibarını geri kazanmak zorundayız” diyerek bu nedenlerle Birlikte Grubu olarak Mimarlar Odası İzmir Şubesi 45. Dönem Yönetim Kurulu adayı olduklarını açıkladı.
 
DEĞİŞİM İÇİN “BİRLİKTE”

İnandırıcılığını yitirmiş, aynı şeyleri söylemeye ve yapmaya devam eden bir Mimarlar Odası yönetim anlayışını değiştirmek için yeni bir söze ihtiyaç olduğunu ifade eden Birlikte Grubu Başkan Adayı Dr. İlker Kahraman, “Çoğullaşan mimarlık pratiklerinin farkında olan ve eylem alanlarını bunlara yönelik genişleten, reaksiyoner değil proaktif yeni bir mimarlık örgütlenmesi vizyonu için adayız. Yönetmek değil yönetişim anlayışının benimsenmesi, üyelere yönelik kucaklayıcı söylem ve eşit davranış için adayız. Dayanışma içinde mesleğimize ve mesleğimizin geleceğine sahip çıkmak, mesleğimizin itibarını yeniden yükseltmek, birbirimizi daha iyi anlamak, meslektaşlar olarak birbirimize sahip çıkmak için adayız” diye konuştu.
 
MESLEĞİN İTİBARINI YENİDEN YÜKSELTMEK İÇİN ADAYIZ

Çağdaş bir mimarlık vizyonu için TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi olarak, öncü olmak istediklerini vurgulayan Dr. İlker Kahraman, meslek için çeşitli politikalar üreten, proaktif bir Mimarlar Odası’nı birlikte inşa etmek istediklerini kaydetti. Kahraman, “Her şeyden önemlisi en önemli amacımız, mimarlığın itibarını yeniden yükseltmek ve mimarlık meslek yasası” dedi.
 
Üyesi güçlü, kendisi güçlü, sözü güçlü bir Mimarlar Odası anlayışıyla yola çıktıklarının altını çizen Dr. İlker Kahraman, “Sözü güçlü bir kent savunması için ‘Birlikte’ diyoruz. Kent suçları ile kişilerin konumları doğrultusunda değil kamunun, kentin çıkarları doğrultusunda mücadele eden, yalnızca hukuki davalarla değil; önerdiği plan ve projelerle yapıcı ve onarıcı eylem planları ile de gündeme gelen bir Mimarlar Odası için destek bekliyoruz.  Temsilcilikleriyle de güçlü olan bir şube yönetimi olmak istiyoruz” diye konuştu.
 
Meslekteki istihdam oranını ve nitelikli mimar arzını artırmak için Mimarlar Odası Sürekli Mesleki Gelişim Merkezi ile işbirliği yapılmasını planladıklarını söyleyen Dr. Kahraman, “Çoğullaşan mimarlık mesleğini, yeni iş modelleri ile buluşturmak istiyoruz. Her anlamda daha aktif bir Mimarlık Merkezi yapmak istiyoruz. Eğitim ve uygulama arasında kaynaştırıcı bir çözüm ortağı olmak istiyoruz. Belediyelerdeki uzayan ruhsat süreci sorununu belediyeler ile diyaloğa girerek çözüme kavuşturmayı, denetimi güçlendirirken süreçleri daha da hızlandırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Belediyelerde yaşanan sürecin hızlandırılmasından dijital ruhsat sürecine, belediyeler ile ortak veri bankası kullanarak sahte mimarlara karşı önlemlerin alınmasından belediyeler içinde müellif odaları oluşturulmasına kadar birçok projelerinin bulunduğunu anlatan İlker Kahraman, tüm Mimarlar Odası İzmir Şubesi üyelerini değişim için oy kullanmaya davet etti.
 
YÖNETİM KURULU ADAY LİSTESİ

İlker Kahraman’ın başkan adayı olduğu listede yönetim kurulu adayları ise şu isimlerden oluşuyor:  
İlker Kahraman, A.Banu Aydın, F.Zerrin Ayazoğlu, Seçkin Kutucu, Merih F. Yıldırım, Yelda Tuna, Heval Turan, Orhan Ersan, Zeynep Günseli Özşahin, Uğur Yıldırım, Bora Örgülü, Özüm Birgin, Ali Genç, Engin Yavuz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum