Birol Özkardeşler, "Filistinliler Yalnız Değildir"

Birol Özkardeşler, "Filistinliler Yalnız Değildir"

İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Birol Özkardeşler İsrail'in Mescid-i Aksa'da yaptığı insanlık dışı uygulamaları şiddetle kınadıklarını belirtti

İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Birol Özkardeşler,  "İsrail güvenlik güçlerinin Ramazan Bayramı arifesinde Mescid-i Aksa ve çevresinde Filistin halkına yönelik gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla ibadetlerinin engellenmesi amacıyla gerçekleştirdikleri menfur olayları ve 9 u çocuk 20 Filistinlinin şehit edilmesini şiddetle kınıyoruz. İsrail,Filistin halkını gayri insani şekilde evlerinden zorla çıkarmakta,evlerine el koymakta ve yaşam haklarını gasp etmektedir.

unnamed-811.jpg

İsrail 1967 yılından buyana uyguladığı işgalci, hukuk tanımaz ve insanlık dışı işlediği suçlardan dolayı Uluslararası Ceza Mahkemesi önünde hesap vermelidir. İsrail'in Filistin halkına karşı insanlık dışı uygulamalarını daha fazla vakit kaybetmeden sonuç almaya yönelik şekilde durdurması için Uluslararası toplumu göreve davet ediyoruz. İsrail'in,Kudüs ve Haremi Şerif'e yönelik yaptığı tüm insanlık dışı mütecaviz eylemlere karşılık kardeş Filistin halkının haklı davasında bir kez daha yanlarında olduğumuzu bildirmek isteriz.Hak en kısa zamanda yerini bulacaktır.Filistinliler yalnız değildir."dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.