Bisan’dan akademi-sanayi işbirliği

Bisan’dan akademi-sanayi işbirliği

Bisan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi ile iş birliği protokollerine hem üniversite hem de meslek liseleriyle yapılacak olan işbirliklerinin sayısını artırarak sanayi akademi işbirliğine örnek olmak hedefiyle imza attı.

Türkiye’nin en büyük yerli bisiklet üreticisi Bisan, sektöre nitelikli ve genç iş gücü kazandırmak, akademik iş birlikleriyle sürdürülebilir yenilikçi projeler üretmek amacıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi ile protokol imzaladı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile yapılan iş birliği kapsamında, iki kurum arasında üniversite sanayi iş birliğini artıracak nitelikte olan yenilikçi ve işlevsel bisiklet ve bisiklet harici türev ürünlerin geliştirilmesi ile alakalı çalışmalar gerçekleştirilirken; Yaşar Üniversitesi ile belirlenen konularda ortak araştırma ve geliştirme projelerine imza atılacak. Bisan, her iki üniversite öğrencilerine de staj ve uygulamalı eğitim imkanı sunacak.

celal-bayar-3300x.png

Bu tür iş birliklerinin sanayi ve akademi dayanışması adına başarılı örnekler olduğuna vurgu yapan Bisan CEO’su Ali Orçun Bal, “Türkiye’nin yüzde yüz yerli ilk bisiklet markası ve en büyük üreticisi olarak üniversitelerimizle iş birliği yapmayı asli bir görev kabul ediyoruz. Bu yıl için üretim tesislerimize yakın olan ülkemizin iki değerli akademi kuruluşuyla iş birliğine gittik. Önümüzdeki dönemlerde farklı illerdeki üniversitelerimizle ve hatta meslek liseleriyle bu iş birliklerinin sayısını artırmak hedefindeyiz. Kullandığımız teknoloji ve alanımızdaki uzmanlığımızla Avrupa’nın da en iyi üretim tesislerinden birine sahibiz. Bu tesisi ve yetkinliğimizi gençlerimizle paylaşmak ve bu genç beyinlerle katma değerli yeni projeler üretmek bizim için bir sorumluluk. Teknoloji, yazılım, mekatronik ve malzeme alanında yenilikçi tasarım ve bisiklet alt bileşenlerinin yerlileştirilmesi, salgın döneminde ortaya çıkan tedarik sorunun çözülmesi ve özellikle Avrupa ülkelerine ihracatın arttığı bu dönemde üniversite sanayi iş birliğinin önemli olduğuna inanıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.