Bisikletle 7500 km'yi geride bıraktı

Bisikletle 7500 km'yi geride bıraktı

Bisikletiyle 80 günde 80 il gezme hedefiyle 7 Ağustos’ta İzmir’den yola çıkan Ahmet Süğlün, 54 günde 7500 kilometreden fazla yol katederek Mardin’e ulaştı.

Bisikletin bir ulaşım aracı olarak kabul edilmesi gerektiği düşüncesinden yola çıkan Ahmet Süğlün, 80 günde Türkiye’nin 80 ilinde pedal çevirme hedefiyle çıktığı yolculukta 58 ili geride bıraktı. 7 Ağustos’ta İzmir’den bisikletiyle yola çıkan Süğlün, yol boyunca geçtiği güzergahlarda ilgiyle karşılanıyor. Süğlün, geçtiği illerde yerel medyanın da ilgi odağı oluyor. 80 günde Devr-i Alem kitabından esinlenerek “yol bisikletiyle” Türkiye’yi turlamaya karar verdiğini dile getiren Ahmet Süğlün, “Türkiye’de iller arası bisiklet yol haritası oluşturmak ve iller arası bisikletle seyahat etmenin mümkün olduğunu, bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu göstermeyi amaçlıyorum” dedi.  Bu turla karbon ayak izimizi küçültüp daha temiz bir dünya ve daha sağlıklı bünyeler için hem spor hem de ulaşım amaçlı bisiklet kullanımına dikkat çekmek istediğini dile getiren Süğlün, “Aynı zamanda ülkemizdeki tüm insanların doğu-batı-kuzey-güney demeden özgürce, sorgusuzca, kültürü yadırganmadan istediği zaman, istediği yere hareket edebilmesi adına örnek olmak ve sınırları kaldırmak istiyorum” diye konuştu.

Yolda zaman zaman aksilikler de yaşayan Ahmet Süğlün, bisiklet bakım ve tamirini de kendisi yaparak programını belirlediği sürede tamamlamayı hedefliyor. 25 Ekim’e kadar tüm illerin sınırlarından geçmeyi planlayan Süğlün, seyahatın rotasını ve seyahat boyunca yaşadıklarını www.bisikletname.com internet sitesinden takipçileriyle paylaşıyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.