Bitcoin düşüşü Nvidia’yı da vurdu!

Bitcoin düşüşü Nvidia’yı da vurdu!

Bitcoin 2017 Eylül‘den bu yana en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Haftaya 5,500 dolar seviyesinde başladıktan sonra, Bitcoin’in değeri 4,000 doların altına kadar geriledi. Böylece bir hafta içerisinde yüzde 30‘luk bir düşüş yaşamış oldu.

Kripto paradaki bu düşüş, madenciliğin de azalmasına neden olmuş durumda. Yani aslında dolaylı olarak otomatik olarak ekran kartı satışları da düşüyor. Firmanın da doğal olarak fiyatları düşürmesi gerekiyor.

Elde kalan malların satılması için de indirime gidilmesi şart gibi görünüyor. İşte bu durumdan dolayı Nvidia’daki fazla stoklar sıkıntı olmaya başladı. Satışlar azalınca elde kalan ürünler de zarar olarak ortaya çıkıyor.

Tüm bu nedenleri bir araya koyduğumuz zaman ise Nvidia’nın hisse senetlerinin değeri de düşmeye başlıyor. Bu hafta içerisinde yüzde 10‘luk bir gerileme yaşayan firma Temmuz 2017‘den beri en düşük seviyesine gelmiş oldu.

Bu durum aslına bakarsanız PC oyuncularını bir hayli mutlu edebilir. Madencilik nedeniyle yükselen ekran kartı fiyatları düşerse, bu sefer bilgisayar oyuncuları uygun fiyata istedikleri donanımı alabilecekler.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.