Bitcoin ne zaman yükselecek?

Bitcoin ne zaman yükselecek?

Sanal paraya yatırım yapan birçok insan bu sorunun yanıtını arıyor.

Bitcoin ne zaman yükselecek? Sanal paraya yatırım yapan birçok insan bu sorunun yanıtını arıyor. 2017 sonunda başlayan aşağı doğru hareket 2018’de bitmeyen bir düşme trendiyle devam etti. Bugün 2017 sonuna göre %45 değer kaybeden sanal para, bir ara %50’lere kadar gerilmişti.

Bitcoin tarih mi oluyor?
Amerikan yatrım bankası Goldman Sachs, Bitcoin’in yükselmesini bekleyenlerin hayallerini yıktı. Sachs sanal paranın bir daha yükselmeyeceğini açıkladı.  Şirket sanal paraların yükselmesinin önündeki en büyük engeli piyasada çok az bulunması olarak gösteriyor.

Bankanın açıkladığı rakamlara göre sanal paralar küresel gelirin ancak %0.03’ünü oluşturuyor. Sachs, sanal paraların popüler olmasından dolayı olduklarından daha güçlü göründükleri görüşünde.

Şirketin baş yatırım yetkilisi Sharmin Mossavar-Rahamani ise sanal paraların bir para biriminde olması gereken üç geleneksel rolü yerine getirmediğini açıkladı.Bu rollerBir değişim aracına, bir değer deposuna ve bir ölçü birimine sahip olmaRahmani, bu rolleri yerine getirmedikleri için sanal paraların dünya ekonomisinde bir yerleri olamayacağı görüşünde. Yatırım bankası bu yılın başında sanal para için ayrı bir birim oluşturmayı düşünüyordu.

Goldman Sachs, Amerika’nın en güvenilir yatırım bankalarından birisi. Bankanın bu  analizi de sanal paraya sahip olanların pozisyonlarını değiştirmesine neden olabilir. Bazı kaynaklar ise sanal paradan umudunu kesmiş değil. Hatta Sachs’ın bu açıklamasını Bitcoin‘in büyük bir yükselme ivmesi öncesi küçük yatırımcıları korkutma hamlesi olarak görenler de var.

Peki siz ne düşünüyorsunuz, Goldman Sachs haklı olabilir mi?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.