Bitcoin Ticaretinde Yapay Zekânın Kullanımı

Bitcoin Ticaretinde Yapay Zekânın Kullanımı

1997 Yılında yapay zekâ ünlü satranç ustası Garry Kasparov’a karşı maçını kazandığında, kimse yapay zekânın bundan fazlasını yapabileceğini düşünmüyordu.

İlerleyen zamanlarda yapay zekâ, başta finans olmak üzere pek çok alanı değiştirecek bir güce ulaştı. Bu nedenle de Bitcoin ticaretinde yapay zeka kullanımı, özellikle yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Bitcoin ticaretinde teknolojinin, algoritmaların ve çeşitli alım satım botlarının kullanılması yeni değil. Buna karşın, yapay zekâ yatırımcılar için fazlasını vaad ediyor. Bitcoin alım satımı için yapay zekâ kullanmak mantıklı mı? Yapay zekâ Bitcoin için nasıl kullanılıyor? İçeriğimizdeki detayların yatırım tavsiyesi olmadığını ve özellikle Bitcoin ticareti için yapay zekâ kullanımının önemli bir uzmanlık isteyen bir konu olduğunu unutmayın.

ekran-goruntusu-2024-02-08-130511.jpg

YAPAY ZEKÂ NEDİR?

Temelde yapay zeka, bir bilgisayar veya makinenin gerçekleştirmesi güç görevleri yerine getirmesi için üretilmiş bir öğrenme modelidir. Bu öğrenme modeli tıpkı küçük bir çocuk gibi deneme – yanılmalarla ve neural network sayesinde öğrenir ve karmaşık görevleri yerine getirebilir. Buna kripto para yatırımları da dahil.

YAPAY ZEKÂ BİTCOİN TİCARETİ İÇİN KULLANILABİLİR Mİ?

Bir yapay zekânın Bitcoin ticaretinde başarılı olması için yapması gerekenlerin başında BTC canlı verilerini çekmesi ve incelemesi yeterli. Sonrasında, çeşitli yöntemlerle olası Bitcoin değeri ile ilgili örüntü (pattern) meydana getirebilir ve bu bilgisini çeşitli yatırımlar için kullanabilir.

YAPAY ZEKÂ BİTCOİN YATIRIMLARI İÇİN NASIL KULLANILABİLİR?

Bir yapay zekâ modelinin kârlı alım satım işlemleri yapması için, teknik analiz yapabilmesi gerekir. Bunun için yapay zekanın aynı zamanda Bitcoin endeks verisine, BTC anlık fiyatlarına da erişmesi gerekir. Bunun için WhiteBIT veya TradingView gibi kaynaklardan faydalanabilir. Sonrasında yapay zekanın taradığı verileri değerlendirerek bir alım satım algoritması meydana getirmesi yeterlidir. Bu arada aklınıza takılabilir, algoritma nedir?

ALGORİTMA NEDİR?

Algoritma, Bitcoin alım satımı veya farklı problemlerin çözümüne ilişkin, belli bir sırayı takip eden bir çözüm kümesidir. Bir kek tarifi örneğin veya Bitcoin grafik dolar verilerini değerlendirerek bir fiyat değerlemesi yapan bir yapay zeka, çoğunlukla bir algoritma kullanarak bu işlemi yapar. Ancak yapay zekânın en dahiyane tarafı; kendi algoritmasını güncelle yapabilmesi ve yenileyebilmesi dir. Bu da onun çoğunlukla Bitcoin ticaretinde kullanılmasında etkilidir.

YAPAY ZEKÂ BİTCOİN ALIM SATIMINDA NASIL KULLANILABİLİR?

Yatırımcılar çoğunlukla yapay zekâyı kârlı kripto para piyasasında kullanmak için Python gibi yazılım dillerinden faydalanırlar. Yapay zeka; mum grafikleri, endeks ve trendleri inceleyerek teknik analiz temelli bir model geliştirir ve alım satım kararlarına kendisi karar verir. Bir yapay zeka modeli, Bitcoin alım satımı için aşağıdaki karmaşık görevleri yerine getirebilir:

  • Teknik Analiz: Teknik analiz, çoğunlukla matematiksel karmaşık işlemler gerektirir. Uygun bir yapay zekâ modeli, çok kısa zaman içinde bir kripto varlık için teknik analiz yapabilir. Aşağıdakilerin hepsi temelde teknik analiz ve fiyat tahminine dayanır.

  • Trend Analizi: RSI, direnç ve destek noktalarını kendisi belirleyen bir yapay zekâ piyasanın nabzını bir insandan çok daha isabetli bir şekilde tutabilir.

  • Yatırım Stratejileri Geliştirme: Kısa veya uzun vadeli yatırım kararları almada yapay zeka, insanlardan çok daha isabetli kararlar verebilir. Çünkü bir YZ modeli, Bitcoin canlı fiyat verilerini kolayca değerlendirirken spekülasyonlardan, yalan haberlerden, panikten etkilenmez.

  • Risk Analizi: Farklı kripto varlıklarla ilgili risk analizi yapmak için yapay zekâ karmaşık risk analiz formülleri kullanarak bir model meydana getirebilir.

  • Hassas Alım Satım İşlemleri: Özellikle Day Trading için Bitcoin gibi değerli kripto varlıklardaki düşük düşüş ve yükselişler önemli olabilir. Yapay zekâ modelleri, özellikle hızlı işlemler için idealdir.

Yapay zekâ yukarıda sıraladığımız komplike işlemleri yapabilir. Bir yatırım veya fiyat tahmin botundan farklı olarak, AI modelleri çok daha kompleks görevleri meydana getirebilir ve alım satım yapabilir.

SONUÇ

Yapay zeka, insan yaşamının diğer alanlarında olduğu gibi Bitcoin ticareti için de son derece kullanışlıdır. Modeller, ilerleyen zamanlarda güncel kripto borsası haberlerini de analiz edecek seviyeye yükselebilir ve bu da yatırımcılar için yeni ufuklar anlamına gelebilir. Tüm bunlara ek olarak gelişmiş yapay zekaların yatırım ve finansa ek olarak tıp, hukuk ve diğer alanlarda da kullanılacağı düşünülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.