Bitcoin yeniden değer kazanıyor!

Bitcoin yeniden değer kazanıyor!

Satoshi Nakamoto tarafından 2008 yılında deneysel olarak başlatılan ve günümüzde oldukça popüler hale gelen bir sanal para birimi olan Bitcoin son zamanlar Kripto para sektörüne damgasını vurmuş durumda.

Son bir aylık dönemde ciddi şekilde değer kaybeden Bitcoin 6500 dolardan 3500 dolara düşerek, yatırımcıları bir hayli endişelendirmişti. Görünen o ki, yaşamış olduğu düşüş ile birlikte, gündeme damgasını vuran Bitcoin için işler rayına oturmaya başladı.

Kripto para sektörüne damgasını vuran Bitcoin kötü gidişatın artından tekrar yükselişe geçmeyi başardı. Son verilere göre Bitcoin değeri 3600 dolardan yüzde 10 değer kazanarak, 4.305 dolar seviyesine kadar yükselmiş durumda.

Her ne kadar kripto para devi için ise analistler 3000 doların altını işaret etmiş olsa da, korkulan olmadı ve düşüş haberleri ile gündemde olan sanal para birimi yukarıda belirtiğimiz gibi yeniden değer kazanmaya başladı.

Normal ekonomi şartlarında olduğu gibi talep artınca fiyat yükselirken, talep azalınca fiyat düşüyor. Ancak, bu sanal para birimi son yıllarda ciddi bir düşüş yaşamış olsa da, tekrar yükselişe geçtiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bugün ise en güncel BTC değerine bakacak olursak, 1 BTC, 22.402,71 TL olarak bizleri karşılıyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.