Bitcoin’de Dezavantajlar Var mı?

Bitcoin’de Dezavantajlar Var mı?

Bitcoin Neden Bu Kadar Kazandırıyor?

Tüm dijital para birimlerinde olduğu gibi bitcoin satın al dijital parasında da avantajlar olduğu gibi dezavantajlar da bulunuyor. Merkez yönetimi olmadan hizmete sunulan bu dijital para biriminin en önemli dezavantajı, her yıl belirli periyotlardan yarılanmasıdır. Bu da demek oluyor ki btc her yıl daha kısıtlı miktar üzerinden üretilebiliyor.  Bunun haricinde btc için en önemli dezavantajlarından biri de sadece 21 milyon adet üretilebilir olmasıdır. 11 yıllık süreç boyunca yaklaşık olarak 4 milyon adet üretildiği tahmin ediliyor. Geriye kalan 17 milyon adedin ise ortalama olarak 2140 yılına kadar üretileceği öngörülüyor.

Bitcoin Neden Bu Kadar Kazandırıyor?

Bitcoin birçok avantajları da bulunan özel bir dijital para birimidir. Özellikle Cointral sitesi Türk borsasına bakıldığında bitcoin geniş hacimler elde ettiği kolayca fark ediliyor. Bitcoin’in bu denli yüksek kazandırmasının birçok sebepleri bulunuyor.  2009 yılından buyana yüksek kazandırmasının en temel sebeplerinden biri merkeziyetsiz olmasıdır. Coin sahibi olmaması kısa sürede yüksek güven almasına ve bunun sonucunda ise geniş talepler görmesine neden oldu.

Bitcoin Günlük Satılabilir mi?

Tüm coinlerde olduğu gibi bitcoin al günlük olarak hem alınabilir ve hem de satılabilir. Fakat bu işlemlerin Cointral sitesi borsasından gerçekleştirilmesi önemlidir. Çünkü internet dünyasında BTC işlemlerinde sekteler yaşanan birçok yerli ve yabancı borsalar bulunuyor. Bu tarz firma borsaları yöneticileri de riskler teşkil edebiliyor. Yakın tarihlerde bazı borsalarda BTC çalma durumları meydana geldi. Dolaysıyla btc lerinizi kaybetmemek adına mutlaka kurumsal olan borsadan işlemlerinizi yapınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.