Bitcoin'in yaratıcısıyla ilgili flaş gelişme!

Bitcoin'in yaratıcısıyla ilgili flaş gelişme!

Bitcoin'in bilinmeyen yaratıcısı hakkında kitap mı yazılıyor? Ya da kendisi de yazıyor olabilir! Satoshi Nakamoto ile bağlantılı sitede yer alan metin, kendisiyle ilgili yazılacak kitaptan söz ediyor.

Satoshi Nakamoto'yla ilgili bir web sitesinde yayınlanan şifreli bir mesaj, kendisiyle ilgili yazılacak Kitaptan söz ediyor. Söz konusu kitap çıkarsa Nakamoto'nun gerçek kimliği de açığa çıkabilir.

Sitede, "En çok sorulan sorular ve cevaplardan bazılarıyla birlikte kısa bir hikaye. İnsanların ve gerçeklerin bilinmesini istedim." yazıyor. Gerçek Nakamoto tarzında yazılan yazı da kitabın başlığı ile ilgili isimleri ortaya koyan kriptogram da içeriyor.

Kriptogramın yanıtı, "honne ve tatamae" ya da "tatemae" gibi görünüyor. Bu, Wikipedia'ya göre "kişinin gerçek hisleri ve arzuları arasındaki zıtlık" ve "kamusal alanda sergilenen davranış ve görüşler" demek.

Bloomberg News, yayın veya alıntıların orijinalliğini henüz doğrulayamadı.

Pek çok gazeteci, Nakamoto'nun gerçek kimliğini ortaya çıkarmaya çalıştı ve başarısız oldu. Bu hala kripto dünyasının içinde bir sır. Bitcoin araştırmaları sırasında Nakamoto’nun David Chaum, Mike Hearn, Adam Beck, Wei Dai, Hal Finney isimlerinden yardım aldığı ifade ediliyor. 

Satoshi Nakamoto ile ilgili merak edileler Temmuz ayı içerisinde yayınlanacağı söylenen kitaple açığa çıkabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.