Bitlis Tanıtım Günleri Müze Kent temasıyla yapılacak

Bitlis Tanıtım Günleri Müze Kent temasıyla yapılacak

İzmir’de yapılacak 5. geleneksel Bitlis Tanıtım Günleri, Müze Kent Bitlis teması ile 21 Ekim Cuma günü başlıyor.

21-24 Ekim 2022 de İzmir Karşıyaka Bostanlı pazar alanında yapılacak 5. geleneksel Bitlis Tanıtım Günlerinde Bitlis kültürü ve Bitlis'e özgü yemek ve ürünler tanıtılacak, ürünlerin satışı yapılacak.

Ege Bölgesi Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muzaffer Karayılanoğlu tüm İzmirli ve Egelileri 5. geleneksel Bitlis Tanıtım Günlerine davet ederek "Bitlis Tanıtım Günleri" ne sadece İzmir’deki Bitlisli hemşerilerimizi değil Bitlisin kültürünü, ürünlerini tanımaya davet ettiklerini belirterek şunları söyledi. Bu yıl 5.si düzenlediğimiz "Bitlis Tanıtım Günleri" “Müze Kent Bitlis” teması işlenecek" dedi.

bts-0165-001.jpg

Bitlis'in tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını söyleyen Karayılanoğlu “Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ilimiz yılın her 12 ayında turizme cevap verebilecek potansiyele sahiptir. Geleneksel kültürü, dünyanın en büyük ikinci krater gölü Nemrut Krater Gölü, Selçuklu medeniyetini içerisinde bulunduran Ahlat ilçesi, çetin kış şartlarının beraberinde getirdiği kış turizmi imkanları, Bitlis ilimizin turizminin bazılarıdır. Sahip olduğumuz bu değerleri tanıtmak amacıyla İzmir’de Bitlis tanıtım günlerinde misafirlerimizi ağırlamayı bekliyoruz" dedi.

bts-0037.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.