Bitümlü Tecrit Maddeleri, Ar-Ge Merkezi Proje Sayısında ilk 100’de

Bitümlü Tecrit Maddeleri, Ar-Ge Merkezi Proje Sayısında ilk 100’de

“2020 yılı Ar-Ge 250 Raporu”na göre BTM- Bitümlü Tecrit Maddeleri San. ve Tic. A.Ş Ar-Ge Merkezi, yürütmekte olduğu 27 adet proje ile Türkiye’de ilk 100 şirket arasına girmeyi başardı.

AR-GE çalışmalarının ülkenin ve toplumun refah düzeyinin arttırılabilmesi, o ülkenin diğer ülkelere oranla daha üst bir teknolojiye ve ekonomiye sahip olması için öneminin kaçınılmaz olduğuna değinen BTM Yönetim Kurulu Başkanı C. Levent Ürkmez, “BTM olarak yalıtım sektörünün ihtiyaçlarını karşılayacak inovatif, sürdürülebilir, teknolojik, karbon sıfır ürünler tasarlamaya özen gösteriyoruz. 2020 yılında pandemiye ve dünya ekonomisindeki kötü gidişata rağmen, Ar-Ge yatırımlarımızdan ödün vermedik. Bilimsel ve teknik bilgi birikimimizi sürekli arttırıp, bu bilgileri uygulamalarda kullanmaya ve yapı sektörüne uygun çözümler bulmaya devam ettik” dedi.

img-2648.jpg

Dünyadaki Ar-Ge harcamalarının 2/3’sinin özel sektör tarafından gerçekleştirildiğini, Türkiye’nin Ar-Ge yoğunluğu oranının %3’e ulaşabilmesi için, özel sektörün Ar-Ge harcamalarını önemli bir miktarda artırması gerektiğini belirten Ürkmez, 2021 yılında Ar-Ge Merkezi harcama hedeflerini 3,8 milyon TL’ye çıkarttıklarını, 22 kişilik uzman Ar-Ge Merkezi kadrosu ve etkin Ar-ge yatırımlarıyla, dünya yalıtım sektörü pazarında rekabetçi bir Türk markası olmak için gelişmeye ve ilerlemeye kararlı olduklarını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.